Ден 1: Рано сутринта се тръгва от София, като по пътя се спира в село „Могра гора“, което става популярно сред туристите след реконструкцията на маршрута на теснолинейката, който от птичи поглед изглежда като осмица. Там се намира и „Дървеният град“, който е създаден от режисьора Емир Костурица. Следва трансфер до първия кемп на река Тара, който е разположен от другата страна на реката, така че багажа се прехвърля в лодките и се преминава от другата и страна, където настаняването е в уютни бунгала с вкусна вечеря около огъня.

Ден 2: След закуска в кемпа започва подготовката включваща инструкции, а след това и самото рафтинг спускане в сърцето на каньона на рекат. Трасето е с дължина над 35км и очарова със азурено син цвят на водата и чисто бели вълни. Финала на трасето е в кемп на самата река.

Ден 3: Започваме отново със закуска. Преди спускането по втората част на каньона (още 35км) има отново кратък инструктаж, а финалът отново в кемп на реката.

Ден 4: Закуска и подготовка за спускането по река Тара (17 км), най-екстремното трасе. По самото трасе се спира за почивки, похапване скачане от скали, снимки, къпане и разглеждане на многобройните водопади. Финал на трасето – Scepan Polje. Следва нов трансфер до кемпа, обилна вечеря и нощувка. По желание на групата се организира и разходка до стария мост над р. Тара

Ден 5: Закуска, след това подготовка за отпътуване обратно към София включващи събиране на багажа и прехвърлянето му в буса и отпътуване, като пристигането е късно вечерта. По пътя се спира в близкото градче където има време за почивка, разходки снимки и др.

 Цена: 680 лева на човек, която включва:

  • Такса за вход в резервата (50евро)
  • Рафтинг по река Тара – 90км
  • Три рафтинг спускания по река Тара
  •  Транспорт с микробус от София до р. Тара и обратно
  • Предвижване по трасето
  • Водач по маршрута + Лицензиран български рафтинг инструктор.
  • Пълна екипировка за рафтинг спускане
  • Такса за спускане по реката
  •  Четири нощувки в бунгала на брега на реката
  •  Четири закуски, три обяда и четири вечери с местни специалитети, а при заявка и вегетариански