Вземи ваучер сега
Избери дата после
Бърза доставка
По еконт или e-mail
1 година валидност
Замяна и удължаване
Удобно плащане
Онлайн или в брой

Все едно истински Jetpack!

Опитай следващото поколение водни забавления – водно родео или флайборд с 255 конски сили. Обуздай машината  и се издигни се на до 10м височина!

Гарантирано забавление в чист вид!

от 119лв.

Какво представлява Flyboard?

Ти си стъпил върху дъска, свързана с дълъг маркуч към специално оборудван джет. От дъската излиза водна струя, способна да те издигне високо във въздуха и да летиш с 40км/час.

Флайбордът е подходящ за ентусиасти, защото много по-бързо се овладява и можеш да се изкефиш на  възможностите му веднага.

Какво представлява Водно Родео?

Същото като флайборд, но има и допълнителни струи, управлявани с ръцете, така че машината има по-добра стабилност и по-лесно се овладява.

Къде да опитам Флайборд?

Забавлението се провежда на две локации
  1. Яз. Искър До София
    Тук предлагаме класически Флай Борд. Твоят инструктор ще ти посочи точната локация/li>
  2. Яз. Батак (в близост до Велинград), всеки ден от Април до Октомври.
    Тук има два варианта – Флайборд и Водно Родео – машината има допълнителни струи контролирани с ръцете за по-голяма стабилност.
Екипировка:
+ спасителна жилетка;
+ каска.

Желаем ви приятно родео!

Условия

След като закупиш ваучер от сайта и резервираш дата, ще ти изпратим пълни инструкции къде и как ще протече твоето приключение.

Приключението се провежда след предварителна резервация поне 2 дни преди датата.

Осъществява се с инструктор, който е върху джета и помага на ездача през цялото време.

Да се възползва от този спорт може всеки, който е навършил 12 години.

Преди всяко приключение екипът ще поведе подробен инструктаж за безопасност. След това се попълва и подписва декларация за информирано съгласие.

Пилотът е закрепен с връзки, подобни на уейк борд и се засилва от водни струи под устройството.
Самото устройство е способно да плава самостоятелно с цел безопасност, като същевременно позволява на ездача да почива във водата.
Използването му изисква каска, за да се предпази ездача от сериозна травма на главата в случай, че удари джета и също, за да има защита на ушите от удари с водата.

Малко техническа информация:
Устройството представлява дъска, свързана с дълъг маркуч към джет. Дъската изхвърля вода под високо налягане под такъв ъгъл, че позволява на ездача няколко степени на свобода във въздуха и дори да се се гмурка под вода.

Често задавани въпроси

Лесно ли се управлява?
Както всяко нещо, което правите за пръв път и тук има етап на адаптация, но в рамките на 30 мин ще съумеете да се научите и даже да се насладите на водното родео.

Има ли възрастово ограничение за това приключение?
За лица над 12 години, като всички, които не са навършили 18 години, трябва да бъдат придружени от родител или настойник.

Как работи устройството
Ездачът стои стъпил и хванат с ръце на устройството, което е свързано с дълъг маркуч към джет. Посредством реактивни дюзи отдолу се осигурява натиск необходим за полет до 10м във въздуха или да гмуркане през водата до 2,5м

Мога ли да променя резервацията си?
Ако вече сте направили резервация и искате да я промените – можете да ни се обадите поне 48 часа по-рано, за да я сменим с друга удобна дата. В случай, че ни уведомите след този срок се начислява такса от 20лв за нова резервация.

С какви дрехи да дойда?
Бански, а за след това си носете хавлия за подсушаване

Може ли да дойда с приятели?
Разбира се, все пак някой трябва да ви снима и да ви се смее/подкрепя 🙂

А ще има ли физически дискомфорт от полета?
Има шанс ушите и носа ви да съберат малко вода, както и да се пльоснете „дъска“ от няколко метра, но нищо страшно.

Купи ваучер за себе си или го подари на друг

Получи ваучера с куриер или по e-mail

Получателя на ваучера избира кога да го използва

История

Флайборд е всъщност търговска марка на първото устройство, което е изобретено през есента на 2012 г. от френски състезател Франки Сапата. Дизайнът на устройството му позволява да излита от водата и да е стабилно във въздуха. Патентовано е във франция, а за първи път е представено на обществеността на Световното първенство по джет през 2012 в Китай. От въвеждането си през 2012 г. са продадени над 4 000 единици.

От тогава са се появили и много други устройства за летене чрез водна струя, но наименованието флайборд се налага.

Независимо от краткия период, през който съществува този нов воден спорт, той впечатлява с възможностите за екстремни преживявания и издигане над водата, затова привържениците му и желаещите да пробват са все повече. Не само гмуркането във водата, но и извисяването над водната повърхност и изпълняването на салта впечатляват и и зрителите, които наблюдават флайбордистите.
Началото е поставено от французина Франки Запата през 2005 година. А днес на редица черноморски плажове ще ви предложат екстремно изживяване с флайборд.

Историята – кратка, но динамична и впечатляваща
И така, още през 2005 година фирмата на Запата представя летящата платформа, наречена Флайборд. Това е устройство, с което пилотът се издига на височина над водата до 16 метра. Идеята на Запата е да изобрети начин за комбиниране на джетове, водни ски, сноуборд и акробатични скокове.
За първи път флайбордът е официално представен на шампионата по джет ски в Китай през 2012 година.

Какво представлява самият флайборд
Това е вид дъска, която е подобна на дъската за уейкбординг. Тя се закрепва към стъпалата чрез специални обувки. Под обувките има накрайници с дюзи. Подаваната под налягане вода излиза през дюзите и издига флайбордиста над водата.
Задвижването се извършва от джет, от който се подава водна тяга с голяма мощност. Мощността на джета е над 200 конски сили. Водата, подавана под налягане, постъпва през дълъг маркуч.

Как се определя посоката на движение и как се управлява флайбордът
Посоката на движение се определя чрез положението на краката на флайбордиста.
Способността за пазене на равновесие е много важна. От нея зависи и до каква височина ще се издигне практикуващият спорта. Може да се достигне до 10 метра, дори и повече над водната повърхност.
Още един фактор, който определя лекотата на управление, е теглото на флайбордиста. По принцип изискването за тегло е между 35 и 120 килограма.
С придобиването на опит флайбордистите могат да започнат да изпълняват трикове, да се гмуркат и отново да се издигат – както плуват делфините, да изпълняват салта, да „увисват“ във въздуха, и т.н. За изпълняване на акробатични номера е достатъчно издигане на шест метра.

Вече има и световно първенство по флайбординг
Първото световно първенство по новия екстремен спорт се провежда през 2012 година в Катар. До тогава много флайбордисти са натрупали опит и са станали майстори в изпълненията на трикове. Появява се необходимост от състезания. На първото световно първенство участват 21 страни с 52 състезатели. От тогава първенството се провежда всяка година, и Запата взема участие във всяко от тях.

И известни личности вече са запалени по флайбординг
Достатъчно е да споменем Владимир Кличко като ентусиаст и поклонник на флайбординга, за да покажем, че и известни личности са впечатлени от възможностите за показване на умения и за издигане над водата с флайборд.

Флайбордингът в шоу бизнеса
През 2015 година, в шоуто „Америка търси талант“, Деймън Рипи се представя с изпълнение на флайборд.
Каскада с флайборд се изпълнява за първи път година по-рано, през 2014, във филма на Боливуд „Банг Банг“. Изпълнителят тренира няколко дни по 5-6 часа, за да се подготви.

Рекорд по масов флайбординг
През 2015 година е поставен рекорд за Гинес, свързан с флайбординг – на френското крайбрежие, в Кавалер-сюр-Мер, общо 58 участници се издигат едновременно с флайбордове.

Бъдещето – реактивният флайборд
Той също е изобретение на Запата. Появява се през 2016 година. При него летящата платформа е с четири въздушно реактивни двигатели, с възможност за автономен полет на височина до 3 километра и времетраене на полета около 10 минути.

Мнения на клиенти

4.71 от 7 мнения
09.09.2022

Работи работи, истински са

08.09.2022

проверявам дали ревютата са истински. Можете да го изтриете.

30.09.2019

Момичета не се страхувайте, чувството е уникално. Ама наисъина е страхотно. Приятелят ми с който сме заедно от две години ми направи подарък за рожденния ден. В Събота сутринта ми предложи да ме заведе на едно спициално място, извън София, по случай рожденния ми ден! Много се зарадвах, че ще избягаме от шумотевицата за малко. Без да знам беше запазил една нощувка на Цигов Чарк. До последния миг, не ми каза къде отиваме. Заведеме направо на брега на язовира, където ни чакаха момчетата от Аватар Екстрим Спорт и моя подарък. Направо неможах да повярвам. Препоръчвам на всяка жена да пробва това чудо. Много е ЯКО!

27.06.2019

Силно препоръчвам това на всеки, страхотно преживяване. С приятелката ми се смеехме с часове, след като приключи, а емоцията още държи :–)

26.06.2019

Това изглеждаше забавно и сравнително евтино в сравнение с други дейности по морето и решихме да пробваме компанията. Беше наистина забавно и уникално преживяване, малко странно в началото докато се издигнеш и свикнеш, определено трябва да си уверен във водата, за да се насладиш максимално. Супер екип!

24.06.2019

Организирахме ергенско парти и буквално в последния момент решихме да подарим ваучера за родеото, стана супер! Мерси на целия екип!

24.06.2019

This was a lot of fun! It was a little challenging at first, but you get the hang of it and can start flying for longer periods of time. My Bulgarian instructors were awesome, so definitely recommend this activity!

24.06.2019

Това беше невероятно, отне ми около 5 минути, за да се издигна над водата и да полетя буквално, много по-лесно, отколкото си мислех. Усещането за адреналин е на макс.Определено бих го направил отново. Силно препоръчвам. Готини инструктори, благодаря момчета. 🙂

Напиши своето мнение

Рейтинг