Вземи ваучер сега
Избери дата после
Бърза доставка
По еконт или e-mail
1 година валидност
Замяна и удължаване
Удобно плащане
Онлайн или в брой

Предизвикай се, преодолей страха от високо и се понеси в небесата с тандемен полет с парапланер!

Поглези себе си или подари на приятел подарък, изпълнен с адреналин и емоция – полет високо в облаците.

Това е уникално и незабравимо преживяване за хора, които обичат природата и силните усещания. За всички, които искат да усетят какво е да летиш като птица.

90лв

Ако винаги си мечтал да имаш криле и да полетиш, твоят шанс е тук! Полетът с парапланер е вълнуващо преживяване, което е подходящо за всеки, който е достатъчно смел да опита. Парапланерите са изключително безопасни, а при присъствието на опитен инструктор, рисковете са сведени до минимум.

Полетът с парапланер се извършва именно в Шумен – град с история във въздушните спортове. През 1951 г. се създава Шуменският аероклуб, който развива дейности в моторното и безмоторно летене, авиотехниката и авиомоделизмът. Днес, в Шумен се състоят редица състезания по парапланеризъм и авиомоделизъм.

Погледът от високо над града е прекрасен и безумно красив. Гледките ще те накарат да забравиш за всички тревоги и ще те потопят в един нов поглед на нещата. Подходящ подарък за тези, които предпочитат да почиват когато другите работят, не харесват излишния шум и с удоволствие биха се забавлявали с нещо ново и нестандартно.

Ваучерът включва:

  • Тандемен полет с парапланер
  • Професионален инструктор
  • Брифинг и инструктаж
  • Екипировка
  • Застраховка

Кога?
През цялата година, с предварителна резервация и при позволяващи метеоролотични условия. Тандемен полет с парапланер е безмоторен и силно зависим от атмосферните условия. Най-подходящото време за полетите е от 11:00 часа до 20:00 часа, в зависимост от сезона.

Къде?
Шумен

Срещата с инструкторите е пред кафе-аперитива в началото на природен парк “Шуменско плато”.

Как се стига до старта?

На Шуменското плато можеш да немариш четири места, специално обособени за парапланеризъм. Има източен, югоизточен, южен и североизточен старт, а изборът зависи от посоката на вятъра. Всички четири места са разположени на разстояние 300-500 метра едно от друго. и всички са леснодостъпни с кола по асфалтов път. В близост до единия старт има детска площадка за деца и модерно кафе–аперитив, което прави посещенията още по-интересни и вълнуващи.

Къде се каца?

Мястото за кацане зависи от редица фактори и се преценява по време на полета. Възможните варианти са горе на самото плато или долу на земеделски земи в близост до Шуменското езеро.

Условия
Полетът се извършва в компанията на опитен и квалифициран пилот със сертифицирана летателна екипировка.

Задължително е провеждането на предварителен инструктаж на място преди излитане.

Всеки участник ще бъде помолен да попълни и подпише декларация за информирано съгласие за характера на услугата.

Не е необходимо специално облекло – само удобни спортни обувки.

Предоставят се специализирани сбруи за деца при необходимост.

При неявяване в записания ден за полет, ваучерът се счита за използван.

Времетраене
Продължителността на полета варира спрямо метеорологичните условия. Средно, приключението трае от 10 до 15 минути.

Екипировка
Ще бъде предоставена цялостна, професионална екипировка преди началото на всеки полет. За правилното поставяне и използване на екипировката ще се погрижи инструкторът, като обясни на всеки участник и предостави кратък инструктаж.

Отмяна
В случай на промяна на метеорологичната прогноза в рамките на деня, с оглед на безопасността, си запазваме правото да отменим приключението и да го насрочим за друга дата, съобразена с летателните условия и твоето свободно време. В този случай, валидността на ваучера се удължава.

Ограничения

Непълнолетни лица трябва да бъдат придружени от родител или настойник по време на полета или да представят писмено съгласие.

Купи ваучер за себе си или го подари на друг

Получи ваучера с куриер или по e-mail

Получателя на ваучера избира кога да го използва

Изпитай нещо различно, зареждащо, неповторимо и изпълнено с адреналин!

Подари си полет с парапланер или направи нестандартен и незабравим подарък на приятел, любим човек, колега или друг специален човек!

Мнения на клиенти

Все още няма оставени мнения за това приключение

Напиши своето мнение

Рейтинг