Искаш ли да полетиш, носен само от вятъра?

Полетът в небето е едно най-запомнящите се преживявания, които можеш да подариш.
Да се носиш с парапланер безшумно на височина от над 1500м със сигурност е нещо, което ще се помни!

Полетът с парапланер може да бъде с продължителност от 15 минути до над час в зависимост от избрания ваучер и ти предоставя едно невероятно изживяване, красиви гледки от птичи поглед, и, разбира се, най-якия ден!

Панорамен полет с парапланер

Изпълнява се на всички предлагани локации с продължителност от 10 до 25 минути.
Представлява полет с излитане и кацане в близост една точка, а по време на полета може да се насладиш на невероятни гледки, спокойствие и едно незабравимо приключение.

Полет над морето

Незабравим 10-15 минутен полет над крайбрежната ивица.  Представлява полет с излитане и кацане в една и съща локация, а по време на полета може да се насладиш на невероятните гледки и да усетиш спокойствието на безкрайния морски простор.

Тридем

Полетът за двама + инструктор се извършва на локация Шумен и по вид е панорамен полет с продължителност 10-15 минути, провежда се в Шумен, Мадара и Невша. Различното при него е, че може да го споделиш с любим човек, тъй като със специално пригодената екипировка инструктора ще ви предложи общо 3 места.

Прелет с парапланер

Извършва се на локация Сопот и представлява дълъг полет от точка А до точка Б с продължителност 40-45 минути. Излита се от мястото, избрано за старт – София, Бургас, Перник, Сопот, Шумен, Мадара или Невша, като се набира първоначална височина от 500-1000 метра, която в последствие може и да се увеличи, а разстоянието, което се изминава, е около 30км. Каца се на друго място, определено за край на полета, където те очакват, за да те върнат до старта.

Акробатичен полет

Представлява връх в екстремните изживявания при полетите с парапланер.  След издигане до необходимата височина инструкторът ще те придвижи до мястото за кацане, а след това ще започне истинското приключение. Спускане с висока скорост, пируети и акробатика, които ще те свалят на земята в рамките на няколко минути, но изпълнени с адреналин и емоция.

Височинен полет с парапланер

Извършва се на локации около Витоша или Осоговска планина и представлява полет от 1500м до 2000м надморска височина или до 1000м над терена.

Често задавани въпроси за Парапланинг

Опасен ли е полетът?
Не повече от шофирането, инструкторите са с дългогодишен опит и никога не биха поели излишен риск за сметка на сигурността ти. Въпреки това, както всеки спорт и при парапланеризма има определени рискове. Най-честите опасности и инциденти са при начинаещи пилоти, които са попаднали в непозната за тях ситуация и нямат адекватна подготовка.

Как работи парапланерът?
Полетът с парапланер би бил единствено снишаващ се, ако не се срещаха изключително често места с издигащ се нагоре въздух, така всъщност продължителността на полета се удължава и може да продължи с часове и да достигне хиляди метри височина.

Какво представлява крилото?
Крилото представлява пълен с въздух, аеродинамичен купол, който е привързан с много на брой малки въжета, които от своя страна са прикачени към коланите, държащи пилота. Работи като всяко друго крило на самолет или птица, т.е. въздухът, минаващ от горната и долната страна, създава подемна сила, която ни позволява да падаме плавно или дори да се издигаме.

Може ли да дойда с приятели?
Разбира се, на локациите, от които се лети, има няколко на брой заведения, а също така и монитори, които предават полета ти на живо :).

Мога ли да променя резервацията си?
Ако вече си направил резервация за полет и искаш да я промениш – можеш да ни се обадите поне 24 часа по-рано, за да я сменим с друга удобна дата. В случай, че ни уведомиш след този срок, се начислява такса от 20лв за нова резервация.

С какви дрехи да дойда?
Трябва да си облечен удобно и според сезона – със спортни дрехи или дори с дънки. Добре е да имаш яке против вятър и дълги крачоли в по-студените дни и слънцезащитен крем и слънчеви очила при слънчево време.

Има ли възрастово ограничение за полета?
Няма ограничения, но всички, които не са навършили 18 години, трябва да бъдат придружени от родител или настойник..

А ще има ли физически дискомфорт от полета?
Напълно не, въпреки че, ако ти става лошо в кола е хубаво да уведомиш инструктора, за да сведе пируетите до минимум.

ЦВЕТЕЛИНА 02.10.2019 Здравейте, искам да благодаря, за най-якият ден, който без Вас нямаше да се случи. Летях на 15.09.19г., с парапланер над Сопот. На станцията на лифта ме посрещнаха Милен и Андро. Изключително позитивни хора. Полетът беше над Сопот и Андро се погрижи усещането да е незабравимо. Останаха ми спомените, усещането, което никога няма да забравя, снимките и видео. Заредихте ме с приятни емоции. Заслужава си, да се впуснете в това приключение и да полетите в облаците. Целият екип е страхотен. Поздравявам Ви за приятелското отношение и че ни създавате приятни емоции. Успех. ЦВЕТЕЛИНА

Vasil 07.09.2019 Беше супер яко! А хората са супер професионалист.

Svilen Nenchev 19.03.2019 Подариха ми ваучер за полет с парапланер. Летяхме над Сопот. Беше супер яко!

Гергана Стойчева 29.12.2018 Летяхме край Сопот и беше невероятно. Организацията е на ниво и въпреки, че датата, която бяхме резервирали се промени заради неподходящи метеорологични условия всичко се случи бързо и промяната беше от Събота за Неделя :).