Подари романтичен полет с балон за двама или частно парти в небесата!

А с ваучер за най-якия ден, да подариш летене с балон е супер лесно!

Празнувай със стил, създавай незабравими мигове. Полетът с балон е идеален подарък за рожден ден, годеж, сватба или годишнина.

Осъществяваме полети в цяла България – около София, Пловдив, Шумен, Варна. Летим около Рила Планина, Сопот, Шуменското Плато, Искърско дефиле, Велико Търново, Белоградчишките Скали.

Лети се през цялата година!

Видове полет с балон

Панорамно издигане с балон
Издигането се прави на живописни места, като участниците имат възможност да се запознаят с магията на топловъздушните балони и да се насладят на уникални гледки.

Групов полет с балон
Полетът се комбинира с други участници. При този вид полет балонът се издига във въздуха и пътува с вятъра. Истинско въздухоплавателно приключение, изпълнено с емоции и впечатления.

Романтичен полет с балон
Полет за двама по изгрев – твоят инструктор ще предложи най-доброто време и място, за да се насладите на романтични гледки, в коша на приказен балон, с по едно сгряващо питие.

ВИП полет с балон
Свободен полет с балон за компания до 4-ма души, който се провежда където кажеш и когато кажеш. Избери дата и локация, и твоят балон ще те чака там, готов да те издигне в небесата. Провежда се в цяла България, а в коша ще сте само ти и близките ти.

Пътешествие – прелет с балон
Прелети над Родопите, Стара Планина или Рила Планина с балон! Само ти, твоята компания и впечатляващите български красоти. Провежда се в цяла България на дата по ваш избор, голям избор от локации.

Скок с бънджи от балон
Издигни се с балон и скочи от него с бънджи – съчетай удоволствието от плавното летене с балон и стремглавият полет надолу. Провежда се няколко пъти годишно.

Често задавани въпроси

Целогодишно ли се лети с балон?
Да, и летните, и зимните полети си имат силни страни. Ниската температура не пречи на летенето по никакъв начин. Издигането с балон се осъщестява през цялата година, независимо от сезона.

Защо трябва да се излита толкова рано?
Полетите обикновено се провеждат рано сутрин. Дневното слънце затопля почвата и атмосферата, като по този начин се създават въздушни потоци. Сутрин ветровете са най-меки и постоянни. Точният час на издигането с балон зависи от сезона и подлежи на предварителна уговорка с пасажерите. Примерни часове на лятото е между 6:30 и 7:30 часа, зимата между 8:00 и 9:00 часа.

Кой е най-добрия сезон за летене с балон?
Всеки месец е различен и придава различен вид на пейзажа. Зимните полети над планините са незабравими. През лятото може да се насладите на красиви панорамни гледки, а пролетта на пробуждащата се природа.

Имам морска болест, мога ли да летя с балон?
Да! Балонът се издига плавно и без никакви резки движения. Полетът протича плавно и релаксиращо. По време на полета балонът се движи заедно с вятъра, и може да имате усещане, че балонът стои на място, а пейзажът се мести.

Опасно ли е летенето с балон?
Абсолютно безопасно. Екипировката е многократно проверена, пилотите са сертифицирани и винаги избираме безопасни метеорологични условия за нашите полети. Необходимо е да се спазват правила и норми за безопасност, които предварително ще научите от нашите пилоти. Ако летенето със самолет е най-безопасния вид пътуване, то летенето с балон е най-безопасния вид летене.

Има ли възрастови ограничения?
По-скоро имаме препоръки за ръст – децата под 7 години могат да не изпитат удоволствие от полета, ако не виждат над борда.

Студено ли е при летене с балон?
Няма да ви бъде студено. Принципно, колкото по-високо, толкова по-студено, защото температурата пада с около 6 градуса на всеки километър височина. Ние летим точно на толкова, така че температурата ще е почти като на земята. Любопитното е, че при зимните полети всъщност въобще не е студено. Горелката на балона излъчва топлина, а вятърът не се усеща, понеже ние се движим с него! Препоръчваме ви все пак да си носите зимна връхна дреха и удобни ниски обувки, с изключение на сватбени.

Колко души най-много могат да летят с балон?
Екипажа се състои от 1 пилот на борда и наземен екип, който също може да се състои от 1 човек. Кошовете в България са предимно за 4 и 6 пасажера + пилот. На запад има и за по 16, но в България мисля че 16 е максимума в момента. Брой килограми няма точен, мисля че по-скоро ограниченията се обуславят от обема на коша.

Каква е продължителността на полет с балон?
Най-кратки са издиганията, по 10-15 минути. Нормален прелет с балон е 30-90 минути, препоръчително е 1 час. Предлагат се и приключения по 2-3 часа, където се прелита над забележителности и планини.

Необходима ли е предварителна резервация?
Предварителната резервация е необходима за всичките полети с балон. Колкото по-рано, толкова по-добре. За споделените полети е добре да резервираш дата поне 7 дни предварително. За VIP – оставете 10-14 дни. Лятото резервирай много по-рано, резервациите в последния момент са много трудни.

Кога е първия полет с балон?
Французите бяха първи! През 1783 братята Монголфие се издигат над Париж в първия балон, направен от тях. Балонът им бил изработен от хартия и лен. Полетът продължил 8 минути, през които балонът изминал малко над 3 километра.

Как да резервирам своя полет с балон?

След като закупиш ваучер, влез в страница резервация, въведи номера на ваучера и желаната дата. Резервацията се прави 7 дни предварително, препоръчително - 10-14 дни. Точното място за излитане и маршрута на полета зависят от вятъра.

Споделени/групови полети с балон - инструкторът ще ви предложи няколко дати и локации и ще можете да се присъедините към група.

Романтични и ВИП разходки - изпълняват се на избраната от вас дата и локация, с оглед времето и графика на инструкторите. Приключенски полети - изпълняват се по поръчка, инструкторът ще ви уведоми за близките дати и локации, на които можете да летите.

За месеците Юли и Август резервирайте предварително! През пиковите месеци графиците са пълни и резервациите са "на късмет". Ако имате съмнения можете да проверите дали има свободни дати преди покупката на ваучера, като ни изпратите запитване.

Интересното е, че при зимните полети всъщност въобще не е студено. Горелката топли, а вятърът не се усеща, понеже ние се движим със вятъра! Сутрин метеорологичните условия са най-подходящи и препоръчваме да се лети точно тогава. Гледките по изгрев са вълшебни. При полет с балон можем да управляваме само височината, а хоризонталното местене се диктува изцяло от вятъра.

Отзиви

Симона Цолова 30.03.2022 Уникално преживяване беше да сме толкова на високо в небето… Усещането е неописуемо!!!

Сава Николов 29.03.2022 Избрах да подаря това приключение, към момента всичко се случи супер лесно и рамките на един ден. Благодаря!