Вземи ваучер сега
Избери дата после
Бърза доставка
По еконт или e-mail
1 година валидност
Замяна и удължаване
Удобно плащане
Онлайн или в брой

Рафтинг по река Арда – невероятно приключение в Родопите!

Спусканията по река Арда зависят от пълноводието на реката, което прави датите за провеждане ограничени.
По тази причина изживяването става още по-ценно независимо дали сте решил да го подарите на някой или сами да се възползвате от него.

от 120лв.

Опознай вълшебната красота на река Арда, мини под Дяволския Мост и се спусни до мендрите на яз. Кърджали, обядвай край реката и прекарай „Най-якия ден!“

Рафтингът е най-добрия начин да се отдалечите от забързаното ежедневие и да се потопите в бързата река и високите дози адреналин. Освен това рафтинга е групов спорт и ще ви помогне да сплотите екип, заздравите приятелство, да се сприятелите с нови хора или просто да имате още един невероятен спомен, независимо от вашата възраст.

Кога
Изберете двудневно преживяване или се присъединете към един от дните по избор.
Сборен пункт е на язовир „Бели Извор” – 9 часа сутринта. Спускане от Бели извор  до Дяволския мост, където се прави почивка, а след това от Дяволския мост до меандрите на яз. Кърджали. След това микробус ще ви върне обратно на старта.
Сезона на рафтинг спорта е от Март до Октомври.

Програма:
Ден 1: Сборен пункт – язовир „Бели Извор”. Прави се инструктаж по безопасност и основи на гребането. Спускането е от Бели извор  до Дяволския мост, където е палатковия лагер. По пътя се правят почивки за похапване и снимки. Деня завършва с почивка, вечеря и забавни моменти.
Ден 2: Тръгва се от Дяволския мост, а спускането е до мендрите на яз. Кърджали. Кратка почивка и сбогуване.

Продължителност на спусканията 3-4 часа в зависимост от локацията, от които около 2 са във водата, а през останалите се извършва подготовка.

Рафтинг преживяването включва:

  • Екипировка за реката: гребло, спасителна жилетка, каска, неопрен, непромокаеми торби за сух багаж.
  • Професионален инструктаж
  • Незабравимо приключение
  • Транспорт от точката където приключва спускането до началната точка
  • Застраховка
  • Лицензирани инструктори

Приключението включва инструктаж от професионален и сертифициран инструктор, относно безопасността в лодката и поведение в бързотечащи реки. Ще трябва да се научите как се гребе, как се изпълняват команди, как се плува с жилетка и какво може да се случи във водата. Рафтинга е екипен спорт и е важно всеки да знае задачите и мястото си в лодката. Лодката се управлява през инструктора, който стои най-отпред и дава нужните инструкции, а балансът на рафта се поддържа от синхронното гребане на екипажа.

Рафтинг ентусиасти под 18 години  се нуждаят от упълномощен придружител или родител.

Купи ваучер за себе си или го подари на друг

Получи ваучера с куриер или по e-mail

Получателя на ваучера избира кога да го използва

Често задавани въпроси за Рафтинг

Безопасен ли е рафтинга?
Както и повечето спортове на открито, така и рафтинга е станал много по-безопасен през годините. Натрупаният опит и развитието в оборудването, което е става изключително специализирано и качествено, прави рафтинга безопасен за напълно неопитни ентусиасти!.

Трябва ли да умея да плувам?
Странно, но не! Всички участници в рафтинга задължително носят специални висококачествени спасителни жилетки, които плуват вместо тях, когато се наложи.Кога е най-доброто време за рафтинг?

Какво е хубаво да си нося?
Както се казва в Пътеводител на галактическия стопаджия, на първо място е хавлиената кърпа. Освен това не е лошо да носите втори чифт чорапи, бански, синтетична тениска/термобельо. Не ви препоръчваме да сте с обикновена памучна тениска, защото съхне бавно и ви държи студено.

Имам медицински проблем, мога ли да практикувам рафтинг?
Важно е да предупредите екипа преди спускането, ако трябва да носите лекарства с вас или друго, нашите инструктури ще ви съдействат.

Има ли включена застраховка?
Всеки участник е застрахован за Злополука при туризъм и спорт до 1 000 лв.

Има ли възрастови ограничения?
Няма никакви възрастови ограничения. Ако все пак трябва да се поставят някакви те биха били от 12- 70 години, като за по-малки от деца се избира спокойно трасе. Съветваме ви все пак да се консултирате с екипа преди да обещаете на детето, че ще влиза с вас в реката, понеже това зависи от нивото на водата в деня на спускането ви, големината на детето и времето.

Какво се прави, ако вали?
При рафтинга дъждът носи усмивки, понеже има повече вода в реката. При спускането ще се намокрите независимо дали вали или не. За хората, които се притесняват от дъжда, сме подготвили непромокоаеми якета и дори втори неопрен, но бъдете сигурни, че в дъждовно време се виждат едни от най-красивите гледки.

Кога и как да резервирам?
Може да направите своята резервация по всяко време на годината. Съветваме ви да не отлагате за последния момент и най-късно една две седмици преди самото спускане да сте направили резервация, за да можем да ви запазим място.

Tour Reviews

There are no reviews yet.

Leave a Review

Rating