Бърза доставка
По еконт или e-mail
Безплатна замяна
И рекламация
Удобно плащане
Онлайн или в брой

Рафтинг по р. Арда – невероятно приключение

Спусканията по река Арда зависят от пълноводието на реката, което прави датите за провеждане ограничени. По тази причина изживяването става още по-ценно независимо дали сте решил да го подарите на някой или сами да се възползвате от него.

от 125лв.

Опознай вълшебната красота на река Арда, мини под Дяволския Мост и се спусни до мендрите на яз. Кърджали, обядвай край реката и прекарай „Най-якия ден!“

Всички рафтинг локации

Рафтингът е най-добрия начин да се отдалечите от забързаното ежедневие и да се потопите в бързата река и високите дози адреналин. Освен това рафтинга е групов спорт и ще ви помогне да сплотите екип, заздравите приятелство, да се сприятелите с нови хора или просто да имате още един невероятен спомен, независимо от вашата възраст.

Начало Точно 09:00
Край Зависи от трасето
Екипировка Ще ви бъде предоставена на място – каска, жилетка, неопренови костюм иобувки. Носете хавлия, чорапи, бански, синтетична тениска.
Включено
Инструктаж Обучение
Екипировка
НЕ включено
Транспорт – може да се поръча
Видео и фотозаснемане – може да се заснеме

Купи ваучер за себе си или го подари на друг

Получи ваучера с куриер или по e-mail

Получателя на ваучера избира кога да го използва

Ето и няколко интересни факти за рафтинга

 • Първите рафтове са дървени, а гумените рафтове започват да се произвеждат само век преди да започне производството им за търговски цели. Пътуванията с търговски цели с използване на рафтове започват през 1980-те години.
 • Участието на Рокфелер Младши в историята на рафтинга е много важно. През 1956 година той въвежда пътувания с рафтове до един от курортите си. Но за съжаление по това време все още няма интерес към този вид пътувания.
 • От 1972 година рафтингът е олимпийски спорт. Това допринася за увеличаване на интереса към спускането с рафтове.
 • Едни от най-подходящите за рафтинг реки в света са Кору в Турция, Замбези в Африка, Колорадо в САЩ, Нил в Уганда.

Рафтинг по Арда

Дати:

09-10 Март
16-17 Март
06-07 Април

Изберете двудневно преживяване или се присъединете към един от дните по избор.

Сборен пункт е на язовир „Бели Извор” – 9 часа сутринта. Спускане от Бели извор  до Дяволския мост, където се прави почивка, а след това от Дяволския мост до меандрите на яз. Кърджали. След това микробус ще ви върне обратно на старта.

Сезона на рафтинг спорта е от Март до Октомври.

Програма:

Ден 1: Сборен пункт – язовир „Бели Извор”. Прави се инструктаж по безопасност и основи на гребането. Спускането е от Бели извор  до Дяволския мост, където е палатковия лагер. По пътя се правят почивки за похапване и снимки. Деня завършва с почивка, вечеря и забавни моменти.

Ден 2: Тръгва се от Дяволския мост, а спускането е до мендрите на яз. Кърджали. Кратка почивка и сбогуване.

Продължителност на спусканията 3-4 часа в зависимост от локацията, от които около 2 са във водата, а през останалите се извършва подготовка.

Рафтинг преживяването включва:

 • Екипировка за реката: гребло, спасителна жилетка, каска, неопрен, непромокаеми торби за сух багаж.
 • Професионален инструктаж
 • Незабравимо приключение
 • Транспорт от точката където приключва спускането до началната точка
 • Застраховка
 • Лицензирани инструктори

Приключението включва инструктаж от професионален и сертифициран инструктор, относно безопасността в лодката и поведение в бързотечащи реки. Ще трябва да се научите как се гребе, как се изпълняват команди, как се плува с жилетка и какво може да се случи във водата. Рафтинга е екипен спорт и е важно всеки да знае задачите и мястото си в лодката. Лодката се управлява през инструктора, който стои най-отпред и дава нужните инструкции, а балансът на рафта се поддържа от синхронното гребане на екипажа.

Моля, уведомете ни

 • Сте бременна
 • Мускулни травми
 • Козметични имплантанти
 • Неврологични заболявания
 • Астма
 • Протези
 • Паника/Пристъпи на тревожност
 • Други физически  увреждания
 • Високо или ниско кръвно налягане
 • Счупени или пукнати кости / изкълчвания
 • Чувствителна кожа
 • Мускулни травми
 • Козметични имплантанти
 • Други физически  увреждания

Рафтинг ентусиасти под 18 години  се нуждаят от упълномощен придружител или родител.

Често задавани въпроси за Рафтинг

Безопасен ли е рафтинга?

Както и повечето спортове на открито, така и рафтинга е станал много по-безопасен през годините. Натрупаният опит и развитието в оборудването, което е става изключително специализирано и качествено, прави рафтинга безопасен за напълно неопитни ентусиасти!.

Трябва ли да умея да плувам?

Странно, но не! Всички участници в рафтинга задължително носят специални висококачествени спасителни жилетки, които плуват вместо тях, когато се наложи.

Кога е най-доброто време за рафтинг?

Сезонът е от Март до Октомври. През пролетта ще усетите по-бърза и пълноводна река, а през лятото по технична и топла, но със сигурност позитивните емоции са гарантирани, по всяко време на годината.

За колко човека е лодката?

Рафта е създаден за от 4 до 7 човека, но ако сте повече ще ви пуснем заедно с две или повече лодки.

Какво е хубаво да си нося?

Както се казва в Пътеводител на галактическия стопаджия, на първо място е хавлиената кърпа. Освен това не е лошо да носите втори чифт чорапи, бански, синтетична тениска/термобельо. Не ви препоръчваме да сте с обикновена памучна тениска, защото съхне бавно и ви държи студено.

Къде е най-подходящо за начинаещи?

Един от най-популярните маршрути в България е този по река Струма. Там може да се насладите на невероятна доза адреналин, дори това да е първото ви спускане. Според желанието на участниците, инструктурите избират по-бърз или по-бавен участък.

Имам медицински проблем, мога ли да практикувам рафтинг?

Важно е да предупредите екипа преди спускането, ако трябва да носите лекарства с вас или друго, нашите инструктури ще ви съдействат.

Има ли включена застраховка?

Всеки участник е застрахован за Злополука при туризъм и спорт до 1 000 лв.

Има ли възрастови ограничения?

Няма никакви възрастови ограничения. Ако все пак трябва да се поставят някакви те биха били от 12- 70 години, като за по-малки от деца се избира спокойно трасе. Съветваме ви все пак да се консултирате с екипа преди да обещаете на детето, че ще влиза с вас в реката, понеже това зависи от нивото на водата в деня на спускането ви, големината на детето и времето.

Какво се прави, ако вали?

При рафтинга дъждът носи усмивки, понеже има повече вода в реката. При спускането ще се намокрите независимо дали вали или не. За хората, които се притесняват от дъжда, сме подготвили непромокоаеми якета и дори втори неопрен, но бъдете сигурни, че в дъждовно време се виждат едни от най-красивите гледки.

Алкохол и наркотични вещества?

Абсолютно са забранени всякакви упойващи вещества преди спускане. По време на спускането трябва да сте фокусирани в това, което правим като екип. Това разбира се е, докато сте в реката, след това ви очакват студени бири и вкусни ястия в ресторанта до базата. След спускане ви очакват охладено вино, студени бири и вкусни ястия в ресторанта до базата.

Кога и как да резервирам?

Може да направите своята резервация по всяко време на годината. Съветваме ви да не отлагате за последния момент и най-късно една две седмици преди самото спускане да сте направили резервация, за да можем да ви запазим място. За резервация телефона е 0877 . 777 288

Мнения на клиенти

Все още няма оставени мнения за това приключение

Напиши своето мнение

Рейтинг