Бърза доставка
По еконт или e-mail
Безплатна замяна
И рекламация
Удобно плащане
Онлайн или в брой

Рафтинг по Струма – приключението чака!

Рафтинг сезона на Струма започва през пролетта, когато гравитацията и слънчевата топлина разтопят красивите снежки шапки. Когато водата се устреми надолу по Кресненското Дефиле, започват нашите рафтинг приключения. Вземи твоя ваучер за рафтинг още сега и се присъедини към спускането!

от 59лв.

Стартовата точка е само на час и половина от София! Преживяването е подходящо, както за хора с опита, така и за напълно начинаещи, така че ако не сте се спускали с рафтинг до сега, въобще не му мислете – Най-якият ви ден е гарантиран!

Други рафтинг локации в България

След като пристигнете на мястото и се запишете с вашят ваучер, ще ви предоставим необходимата екипировка, нашите интруктори ще проведат начален инструктаж.

Ще ви закарат до началната точка на спускането по Струма, след което приключението започва! Спусканията се провеждат от средата на Март до средата на Октомври.

НачалоОколо 10:30
Продължителност4 часа, спускане 13 километра
ОблеклоЩе ви бъде предоставено на място, носете само хавлия, чорапи, бански, синтетична тениска/термобельо.
Включено
Лицензиран инструктор
Екипировка
НЕ включено
Транспорт (по поръчка)
Видеозаснемане (по поръчка)

След изморителното спускане, можете да с е поглезите с домашни гозби в някой от многобройните ресторанти по Кресненското Дефиле. От заведенията се виждат спускащите се рафтове по бурните води на Струма.

А за тези, които имат още енергия, в района се предлага ZIP-лайн, намира се в каньона Шайтан дере и е опинат над река Струма. Каньонинга също е опция – с неопренови костюми и обувки, групата влиза върви по каньона, докато той се стеснява. По пътя ома възможности за катерене по скалите, скачане във водата и плуване във водопади.

Купи ваучер лесно он-лайн

Получи ваучера с куриер или по e-mail

Направи своята резервация

Рафтинг по река Струма
Спускането по Струма продължава около два часа, през които се преодоляват както лесни, така и трудни за преминаване бързеи.
И тук можете да комбинирате рафтинг спускането с други развлечения и спортове, като пейнтбол, въжена градина и други.
Най-подходящият период за спускане е от април до средата на юни, когато реката е най-пълноводна.

Сезона на рафтинг спорта е от Март до Октомври и спускания се провеждат всеки ден от Понеделник до Неделя.

 • Рафтинг по Струма

Рафтинг базата  в Кресненското дефиле (Ханчетата) на река Струма се намира на около 120км на юг от София, средно около час и половина с кола по главен път Е79. След, като подминете гр. Симитли има два тунела, а след тях само още около 1 километър в ляво до пътя се намира базата на Кресненските ханчета.

Рафтинг събития се провеждат всеки ден, като се изисква група от минимум 4 човека, Събота и Неделя може да участвате самостоятелно, като ще бъдете прикрепени към друга група или новосформиран екип.

Професионалният екип, съпровождащ рафтовете
При спускания с рафтове ако е нужно групите се съпровождат от каякар в отделна лодка. На един или два рафта се пада по един каякар.

Екипировката за рафтинг
За да се защитите от студената вода, ще облечете неопренов костюм. Освен това ще бъдете снабдени с каска за защита на главата и със спасителна жилетка. Под неопреновия костюм е хубаво да носите бански костюм. Екипировката се дезинфекцира след всяко използване.

Рафтинг преживяването задължително включва:

 • Екипировка за реката: гребло, спасителна жилетка, каска, неопрен, непромокаеми торби за сух багаж.
 • Транспорт от точката където приключва спускането до началната точка
 • Застраховка
 • Професионален инструктаж
 • Лицензирани инструктори
 • Незабравимо приключение

Моля, уведомете инструктора си, ако отговаряте на следните описания.

 • Сте бременна
 • Високо или ниско кръвно налягане
 • Сърдечни заболявания
 • Епилепсия, особено PSE.
 • Диабет
 • Счупени или пукнати кости / изкълчвания
 • Чувствителна кожа
 • Неврологични заболявания
 • Астма
 • Протези
 • Паника/Пристъпи на тревожност
 • Мускулни травми
 • Козметични имплантанти
 • Други физически  увреждания

Рафтинг ентусиасти под 18 години  се нуждаят от упълномощен придружител или родител.

Продължителност 3-4 часа в зависимост от локацията, от които около 2 са във водата, а през останалите се извършва подготовка.

Приключението включва пълен инструктаж от професионален и сертифициран инструктор, относно безопасността в лодката и поведение в бързотечащи реки. Ще трябва да се научите как се гребе, как се изпълняват команди, как се плува с жилетка и какво може да се случи във водата. Рафтинга е екипен спорт и е важно всеки да знае задачите и мястото си в лодката. Лодката се управлява през инструктора, който стои най-отпред и дава нужните инструкции, а балансът на рафта се поддържа от синхронното гребане на екипажа.

Често задавани въпроси за Рафтинг

Колко е безопасен рафтинга?

Както и повечето спортове на открито, така и рафтинга е станал много по-безопасен през годините. Натрупаният опит и развитието в оборудването, което е става изключително специализирано и качествено, прави рафтинга безопасен за напълно неопитни ентусиасти!.

Трябва ли да мога да плувам?

Не! Участниците в рафтинга носят специални спасителни жилетки, които плуват вместо тях, когато се наложи.

Кога е най-доброто време за рафтинг?

Сезонът е от Март до Октомври. През пролетта ще усетите по-бърза и пълноводна река, а през лятото по технична и топла.

За колко човека е лодката?

Рафта е за от 4 до 7 човека, но ако сте повече ще ви пуснем заедно с две или повече лодки.

Какво е хубаво да си нося?

Както се казва в Пътеводител на галактическия стопаджия, на първо място е хавлиената кърпа. Освен това не е лошо да носите втори чифт чорапи, бански, тениска/термобельо. Не ви препоръчваме да сте с обикновена памучна тениска, защото съхне бавно и държи студено.

Къде е най-подходящо за начинаещи?

Един от най-популярните маршрути в България е този по река Струма. Там може да се насладите на невероятна доза адреналин, дори това да е първото ви спускане. Според желанието на участниците, инструктурите избират по-бърз или по-бавен участък.

Има ли включена застраховка?

Всеки участник е застрахован за Злополука при туризъм и спорт до 1 000 лв.

Има ли възрастови ограничения?

Няма никакви възрастови ограничения. Ако все пак трябва да се поставят някакви те биха били от 12- 70 години, като за по-малки от деца се избира спокойно трасе. Съветваме ви все пак да се консултирате с екипа преди да обещаете на детето, че ще влиза с вас в реката, понеже това зависи от нивото на водата в деня на спускането ви, големината на детето и времето.

Какво се прави, ако вали?

При рафтинга дъждът носи усмивки, понеже има повече вода в реката. При спускането ще се намокрите независимо дали вали или не. За хората, които се притесняват от дъжда, сме подготвили непромокоаеми якета и дори втори неопрен, но бъдете сигурни, че в дъждовно време се виждат едни от най-красивите гледки.

Кога и как да резервирам?

Може да направите своята резервация по всяко време на годината. Съветваме ви да не отлагате за последния момент и най-късно една две седмици преди самото спускане да сте направили резервация, за да можем да ви запазим място. За резервация телефона е 0877  777 288

Мнения на клиенти

5.00 based on 5 мнения
19.06.2019

За втори път сме на рафтинг по река Струма в района на Кресненското дефиле и адреналина беше на макс :))) Изживяването е уникално и съветвам всеки да опита, няма да съжалявате 🙂

19.06.2019

Oт всичко по много имаше – гребане, адреналин около скалите, плуване, обръщане на лодки, скокове във водата, смях, абе супер незабравимо приключение, трудно ми е да опиша. Благодаря!

19.06.2019

Бяхме на почивка с децата и решихме да пробваме нещо различно. Невероятно си изкарахме, а малките още говорят за това, така че догодина пак! 🙂 🙂 🙂

19.06.2019

great adventure, very well organized, kept to agreements, good communication

19.06.2019

По Струма е невероятно! Благодарим за всичко, трудно е да се опише такова страхотно приключение!

Напиши своето мнение

Рейтинг