Вземи ваучер сега
Избери дата после
Бърза доставка
По еконт или e-mail
1 година валидност
Замяна и удължаване
Удобно плащане
Онлайн или в брой

Незабравимо преживяване изпълнено с много плискане на вода

Научи се да караш водни ски и добави още едно забавно хоби в арсeнала си.

119лв.

Водни ски

Водните ски са едно от най-забавните водни преживявания. „Открити“ през 1922 от 18 годишен приключенец, който си казал, че след като можеш да караш ски на сняг, трябва да става и във водата. Първият опит е осъществен в езеро Пепин в Минесота. За първия опит са използвани стандартни ски за сняг, но веднага си проличало че при най-висока скорост от около 30км/ч при теглене ще бъде добре ските да покриват по-голяма площ.

В днешно време водните ски не са много разпространени, но това не ги кара да загубят и частица от чара си. Приключението на яз. Батак до Велинград е организирано от инструктори, които ще ви превърнат, ако не в професионалист, то поне в приличен воден скиор. По-важното обаче е, че със сигурност ще преживеете най-якия ден, евър!

Ако не можеш да се изправиш на водни ски, опитай първо Нийборда (Kneeboard)

Kneeboard е разновидност на уейкборд-а, която ви позволява да сте на колене на дъската, така баланса е много по-добър, съответно да се усвои kneeboarding-а, много по-лесно.

Този спорт е сравнително по нов и датира от 1970 година. Причината за усъвършенстването му е, че някои сърфисти са пробвали да се спускат на колене, като за целта са усъвършенствали дъските и са ги пригодявали за тази цел. Нийбординга (Kneeboardinga) позволява правенето на някой страхотни номера, но в основата си е просто още един начин по който може да си прекараш страхотно във водата.

Къде?

Приключението се извършва на яз. Батак (в близост до Велинград).

Кога?

Всеки ден от Април до Октомври, при закупен ваучер и след предварителна резервация на adventures.bg/book поне два дни преди избраната дата.

Условия

След като закупите ваучер от сайта и резервирате дата, ще ви изпратим пълни инструкции как да стигнете до локацията, в колко часа и как да се подготвите за вашето приключение

Осъществява се с инструктор,  който провежда урок по каране на водните ски/нийборд и след това управлява моторното средство, което ви тегли.

Преди всяко приключение екипът ще поведе подробен инструктаж за безопасност. След това се попълва и подписва декларация за информирано съгласие.

Екипировка:
+ неопренов костюм с дебелина на неопрена 5мм;
+ неопренови ръкавици и неопренови боти;
+ спасителна жилетка;
+ каска.

Желаем ви приятно приключение!

Често задавани въпроси

Лесно ли се управлява?
Водните ски се управляват сравнително лесно, като фактор указва и предишен опит със зимни ски или уейк борд. Гарантираме на 90%, че до края на 45 минутния ще се научите да карате добре.

При нийборда нещата са дори по-лесни, ниския център на тялото при клекнало положение ви помага да пазите по-добър баланс. Затова и всички сърфисти първо се учат да се изправят на колена на сърфа, а чак след това се изправят напълно.

Има ли възрастово ограничение за това приключение?
За лица над 14 години, като всички, които не са навършили 18 години, трябва да бъдат придружени от родител или настойник.

Мога ли да променя резервацията си?
Ако вече сте направили резервация и искате да я промените – можете да ни се обадите поне 48 часа по-рано, за да я сменим с друга удобна дата. В случай, че ни уведомите след този срок се начислява такса от 20лв за нова резервация, при неявяване без предупреждение ваучерът се счита за използван.

С какви дрехи да дойда?
Бански, а за след това си носете хавлия за подсушаване

Може ли да дойда с приятели?
Разбира се, все пак някой трябва да ви снима и да ви се смее/подкрепя 🙂

Купи ваучер за себе си или го подари на друг

Получи ваучера с куриер или по e-mail

Получателя на ваучера избира кога да го използва

Водни ски

И през 19 век са правени опити за плъзгане по вода със ски, но истинското начало поставя Ралф Самулсен през 1922 година, на езеро в Лейк Сити, в американския щат Минесота. Той използва зимни ски и добавя въже, приспособявайки въже за простиране.

Днес водните ски изкушават почиващите край морето, тъй като любителите на карането на ски могат да практикуват „летен“ вариант, с плъзгане по водната повърхност. За да се придвижват, скиорите не използват инерция по наклон, а са теглени с въже от моторна лодка.

Професионалистите участват в състезания, в които демонстрират уменията си.

Необходимите качества за каране на водни ски

За да се плъзгате с водни ски, трябва да сте в добра физическа форма и мускулите ви да издържат на натоварването. Важно е и да можете да поддържате баланс върху ските. Още едно важно изискване е да можете да плувате.

При плъзгането се развива висока скорост и поддържането на баланс предпазва от падане, което може да бъде доста болезнено.

С достатъчно практика можете да изпълнявате и трикове, скокове, дори да карате боси.

Как започва плъзгането

Има два начина на започване на плъзгането: от водата и от сушата. Позата на скиора при стартиране е следната: той се обляга назад и изпъва напред крака; така предната част на ските се показва над водата.

Движенията по време на плъзгането

Позата за задържане върху водната повърхност е с облягане на тялото назад и присвиване на коленете. При завоите тялото се накланя леко наляво или надясно. За да не се упражнява голям стрес върху ставите на ръцете, те трябва да са леко отпуснати.

Ако водните ски се карат във вътрешноводен басейн

Изискването за размерите на басейна е следното:

  • минимална ширина 61 метра
  • минимална дълбочина 1,5 метра

Спасителната жилетка

Спасителната жилетка осигурява безопасност. Тя е специална, предназначена за този спорт: не създава пречки за движенията.

Състезания по водни ски

При състезанията по водни ски се включват следните дисциплини:

  • слалом
  • скокове
  • изпълняване на трикове.

При слалома се използва една ска, за постигане на гъвкавост. Заобикалят се 25 шамандури. При официални състезания се увеличава скоростта, а въжето се скъсява, докато скиорът падне или не успее да премине през всички шамандури. Скоростта, която постигат състезателите, е до 116 километра в час.

При скоковете скиорите използват две ски и изпълняват скок от рампа. Минималната дължина на скока трябва да е 30,5 метра. Изискването за минималната височина на рампата е 1,5 метра.

При изпълняването на трикове начинаещите използват две къси ски, а професионалните състезатели една, която е къса и овална. Ските са със специална конструкция:

  • извиване под ъгъл 45 градуса в предната и задната част
  • отдолу са гладки, за да може лесно да се изпълняват завъртания.

Триковете не могат да се повтарят. Екип от петима съдии оценява в точки всеки трик.

Мнения на клиенти

5.00 от 5 мнения
10.04.2020

В началото е трудно, но е супер кеф веднъж като хванеш нещата! Супер сте1!!

10.04.2020

Пробвахме го с жена ми, и двамата бяхме начинаещи, но ни обясниха супер търпеливо и ясно, бързо се качихме. Имаше малък проблем и се наложи да ни поизчакат, но реагираха професионално. Ще пробваме и следващото лято със сигурност.

10.04.2020

Уникална изненада стана! 🙂 Бяха любезни и за нула време навиха приятелят ни да се качи. ;)))))))))))))))))))))))))

10.04.2020

За пръв път опитах и в началото беше трудно с баланса, трябва малко практика в началото, но момчето беше търпеливо и после беше купон. 🙂

10.04.2020

Хареса ми, времето е достатъчно и за няколко скока над водата, адреналин и скорост на макс!

Напиши своето мнение

Рейтинг