Вземи ваучер сега
Избери дата после
Бърза доставка
По еконт или e-mail
1 година валидност
Замяна и удължаване
Удобно плащане
Онлайн или в брой

Направи си един незабравим подарък или изненадай приятел с курс за спортно шофиране с Lotus Elise!

Чудил ли си се някога какво е усещането да караш спортна кола по професионална, частна писта?  Запиши се на курс по спортно шофиране или направи нестандартен подарък на близък приятел с целодневен курс на частна писта!

Научи основните техники за управление на спортен автомобил, запознай се с практическите правила и опитай нещо различно!

от 1150лв

Прекарай един ден в компанията на лицензиран инструктор по спортно шофиране и мощен Lotus Elise!

Курсът по спортно шофиране е за всеки, който има страст към спортните автомобили, бързата скорост и адреналина! Приключението е перфектно съчетание между удоволствие и обогатяване. Ще те запознаем с теорията за поведение на автомобила и това как можеш да подобриш контрола си над  него.

За целта на курса ще използваме един страхотен спортен автомобил – Lotus Elise,. Той е специален с това, че е с изключително ниска маса. Това позволява на колата да се държи прекрасно на писта и я прави перфектният избор за целта. Маневрирането е лесно, изискват се минимални усилия по завоите, а насладата е сигурна.

За твоето обучение по време на курса ще се погрижи квалифициран инструктор. Той ще те запознае с основите на спортното шофиране, ще те инструктира за безопасността по време на курса и ще те запознае с основните правила при каране на писта. В зависимост от нивото, което си избрал, ще имаш възможност да направиш определен брой обиколки на пистата с автомобила, в присъствието на инструктор.

Пистата е с дължина 2048м и се намира на площ от 165 декара. Тя е напълно обезопасена и подготвена за обучителни сесии по спортно шофиране. Разполага с 14 завоя – 8 леви и 6 десни, както и със старт-финална права с дължина 580 м, която се използва и за пистовите драг състезания.

Курсът включва:

  • Квалифициран инструктор по спортно шофиране
  • Професионален спортен автомобил
  • История на Lotus Cars
  • Брифинг и инструктаж
  • Теория за правилата за шофиране на писта
  • Сесии с инструктор на пистата
  • Демонстрационни обиколки от инструктор
  • Обяд
  • Сертификат

Можеш да избереш от следните нива на курс:

Lotus Driving School Level 1 (LDS L1) – подходящ за хора, които желаят да изградят или надградят уменията си за контрол над спортен автомобил. Ще преминем през упражнения за спиране и контрол. По време на практиката, ще преминем през слалом, тренировки за спиране и техники за управление. Всеки участник ще има възможността да опита автомобила с две сесии по 15-20 минути на пистата с инструктор.

Lotus Driving school Level 2 (LDS L2) – курс, насочен към опитни шофьори, които искат да подобрят и затвърдят техниките си за управление на спортен автомобил. За участие в този курс е необходимо да имаш завършен курс LDS L1. След регистрация и брифинг, ще започнем със сутрешни сесии на пистата, като всеки ще може да се наслади на 2 сесии с по 10 обиколки на пистата. Автомобилът ще е оборудван с телеметрия и видеозапис. Можеш да използваш личен спортен автомобил на пистата и да получиш обратна връзка от инструктор.

Кога?
Актуални дати за сезон 2024 г. :
LDS L1
5 октомври
LDS L2
6 октомври
Писта Дракон планира реновация през летните месеци и ще бъде затворена.

Къде?
писта Дракон, с. Калояново – единствената частна писта в България

Условия
Необходимо е участниците да имат валидна шофьорска книжка.

Желателно е да бъдеш облечен с удобни дрехи, с дълги крачоли и дълги ръкави. Препоръчително е да носиш спортни обувки с тънки подметки и равна платформа.

При желание за използване на лични предпазни средства и екипировка, те трябва да бъдат одобрени преди старта на курса.

Задължително е носенето на предпазната екипировка, която е предоставена преди влизане в автомобила.

Времетраене
Курсовете по спортно шофиране са целодневни, от  9:00ч до 17:00ч.

Екипировка
Ние ще осигурим защитна екипировка, която включва каска и боне. Имаш опцията да ползваш и собствена екипировка след одобрение на регистрация.

Отмяна
Промяна на датата на резервация може да бъде направена в срок до 5 работни дни преди събитието, в противен случай ваучерът се счита за използван.

При наличие на обилни валежи, ветрове, мъгли и дъждове, ниски температури и други неблагоприятни метеоролични условия, приключението може да бъде отменено или пренасочена за удобна за теб дата.

Ограничения
Всеки участник трябва да има навършени 18 години и да притежава валидна шофьорска книжка.

Лица, употребили алкохол или наркотични вещества преди преживяването, няма да бъдат допуснати.

За участие в LDS Level 2 е задължително да имаш завършен LDS Level 1.

Купи ваучер за себе си или го подари на друг

Получи ваучера с куриер или по e-mail

Получателя на ваучера избира кога да го използва

Превърни се в истински спортен шофьор с един ден прекаран в компанията на опитни инструктори и практика на професионална писта.

Tour Reviews

There are no reviews yet.

Leave a Review

Rating