Вземи ваучер сега
Избери дата после
Бърза доставка
По еконт или e-mail
1 година валидност
Замяна и удължаване
Удобно плащане
Онлайн или в брой

Научи се да пилотираш лек самолет и виж България от високо

Ако си любител на емоцията, красотата и чувството за свобода, приключението полет със лек самолет над яз. Искър и Рила планина е точно за теб!

Опитен пилот инструктор ще те научи да управляваш самолета докато се наслаждаваш на невероятни гледки.

от 360лв

Сбъдни една твоя мечта или позволи на твой приятел да се докосне до едно истински незабравимо приключение с полетът в небесата със лек самолет. За разлика от обикновения полет с пасажерски самолет до определена дестинация, тук емоцията е умножена по 100! В самолетът ще се возите само ти и професионален пилот, който ще те посвети в тънкостите и особеностите на пилотирането.

Усети уникалната тръпка от това да се докоснеш до управлението на самолет директно от кухнята. Докосни се до необятни небеса и усети пълна свобода.

Приключението трае 30 минути.

Полетът ще е вълнуващ и емоционален! Излитането е от летище Долна Баня, след което ще се понесеш над реки, язовири, гори и страхотни панорами, които ще накарат дъха ти да спре.

Авиационен Център Долна Баня е първото частно сертифицирано летище в страната. Намира се между Долна Баня и Костенец и е на равни разстояния от София и Пловдив, което го прави изключително удобно.

  • Моделите самолети са: двуместни – P92JS, P2008JC MkII и четириместен – P2006T MkII
  • На разположение са три двуместни самолета /1 инструктор + 1 пасажер/ и един четириместен самолет /1 инструктор + 2ма пасажери/
  • Професионален пилот ще проведе детайлен брифинг
  • Полет над красива природа и спиращи дъха гледки през всички сезони на годината
  • Запознаване с мерките за безопасност

В зависимост от това колко е заинтересован участникът в приключението, пилотът може да разгледа различни теми, свързани с летенето. Преди излитане се преминава през 5 минутна подготовка на двигателя и няколко минути рулиране до старта. След излитане те очакват огромни дози адреналин и емоции.

Обучение за придобиване на европейски лицензи за любители и професионални пилоти в сертифицирана в съответствие с изискванията на EASA организация за обучение. На клиентите, които имат интерес ще бъде предоставена информация на място за възможностите да преминат различни програми за обучение. Консултация и организация на процеса по закупуване и регистрация на собствен самолет от италианския производител Tecnam, включително осигуряване на възможност за съхранение и техническо обслужване.

По време на полетите има опция за летене над я. Искър или стандартен маршрут до Боровец. Като за финал, пилотът ще направи няколко вълнуващи фигури над летището преди кацане.

Кога?
Полетите се извършват през цялата година, с предварителна уговорка при позволяващи метеорологични условия. Летището работи всеки ден, с изключение на официалните празници.

Пасажерът трябва да бъда на летището 15мин преди часа на полета. Понякога се налага да се изчаква на летището до освобождаването на самолет или инструктор за провеждане на полета.

Къде?
Полетът стартира от летище Долна Баня, между гр. Костенец и гр. Долна баня. Транспортът до летището не е включен в приключението и се извършва чрез личен превоз, избран самостоятелно от участника.
Паркира се в началото на перона, веднага след влизане в летището.
Данни за местоположението на летището можете да вземете от www.airportdb99.com

Полетите се провеждат над Рила планина, к. Боровец, яз. Искър.

Какво е включено?
След полет клиентите, които са участвали в полет с двуместен самолет получават сертификат за изпълнен полет урок.
Слушалки с микрофон за комуникация в кабината.
За участниците и придружаващите ги лица са осигурени вода и кафе.
Обилното хранене и почерпка трябва да са след полета. В близост до летището има хотелски бази с ресторанти.

Пасажерът може да прави снимки и видео със собствено устройство.

Условия

Приключението се извършва в двуместен самолет и е подходящо за един човек.
Необходима е предварителна резервация два дни преди датата на полета и потвърждение в деня на полета.
Пристигане на летището – 15мин преди часа на полета.
Преди всеки полет или опитен урок, професионален пилот ще проведе брифинг или инструктаж относно принципите на полета, контрола над самолета, въздушната навигация и мерките за безопасност по време на полета.
Всеки участник получава застраховка за времето на полета.

Времетраене
Полетите са с времетраене около 30 мин по маршрут Летище Долна баня – Боровец – яз. Искър – Летище Долна баня. Всеки клиент може да избере маршрут по желание, с одобрението на инструктора и в рамките на времетраенето на полета.

Екипировка
Двуместните леки самолети са напълно оборудвани с необходимите предпазни средства за безопасен полет.
Ще бъдат предоставени слушалки с микрофон за комуникация в кабината.

Отмяна
Полетите се извършват в благоприятни метеорологични условия. В случаи на буря или други неподходящи условия, приключението може да бъде отменено за друга дата.

Ограничения
Приключението със лек самолет е подходящо за деца над 12 годишна възраст. Участници под 18 годишна възраст е необходимо да покажат писмено съгласие от родител.
Максималното допустимо тегло на пасажер е 100кг.

Облекло
Удобни дрехи, препоръчително панталон, защото самолетите са със сдвоено управление и пред пасажера има лост за управление.

Купи ваучер за себе си или го подари на друг

Получи ваучера с куриер или по e-mail

Получателя на ваучера избира кога да го използва

Опитай нещо ново и се наслади на един тотално различен полет с двуместен самолет! Квалифициран и професионален пилот ще се погрижи за това да усетиш незабравими емоции, да научиш много за тънкостите не летенето и да запомниш преживяването за цял живот!

Tour Reviews

There are no reviews yet.

Leave a Review

Rating