Вземи ваучер сега
Избери дата после
Бърза доставка
По еконт или e-mail
1 година валидност
Замяна и удължаване
Удобно плащане
Онлайн или в брой

Наслади се на три дни, изпълнени със свобода, свеж въздух, красиви планински гледки и добра компания!

Опознай Габровския Балкан и се впусни в едно планинско приключение в Стара планина!

Тридневният планински преход е чудесен начин да се откъснеш от забързаното, монотонно ежедневие, за обърнеш гръб на всички тревоги и да се заредиш с енергия и красиви спомени!

155 лв

Подари на твой приятел или любим човек едно приказно преживяване или пък поглези себе си с приключение, което не се случва всеки ден!

Наслади се на три уникални дни в Стара планина – Габровски Балкан. Пешеходната експедиция преминава през едни от най-атрактивните места, включително Шипка, Узана, Природен парк „Българка“, Соколският манастир, Езерото, Етъра, Географският център на България и други. Ако нямаш търпение да прекараш време сред природата и да презаредиш, то ето, че си на правилното място!

За маршрута и комфорта на групата ще отговаря опитен местен водач, който ще ти разкаже подробно за местата, които посещаваш, ще те посвети в някои от балканските тайни и ще те запознае с много любопитни факти.

Приключението стартира от Габрово – един забележителен град в центъра на България. Можеш да стигнеш до стартовата точка с личен автомобил или пък с автобусен или железопътен транспорт. Ние ще те посрещнем топло и ще те присъединим към групата. Ето и какво следва след това:

Ден 1

Първия ден ще прекараме в зеленото сърце на Балкана – местността Узана. Тук е географският център на България, буковите гори, за които се разказват приказки, уникални скални блокове, узанската поляна и много други забележителности. Ще можеш да видиш огромния старопланински масив Триглав, да усетиш аромата на диви ягоди, билки и други природни богатства. Ще можеш да се качиш до връх „Исполин“, където пред теб ще се разкрие спираща дъха гледка. В следобедните часове ще те поглезим с малка кулинарна дегустация в една от китните старопланински хижи.

Преходът през първия ден е минимум 2.5 часа, а тези, които са по-амбициозни и опитни е предвиредно продължение, като програмата позволява да решите на място, какво да бъде личното ви участие, без това да влияе на останата част от групата. Нощуваме в семеен хотел или реновирана хижа в местността Узана. Ще можеш да избереш от двойни, тройни и семейни стаи. Всички стаи са със собствен санитарен възел.

Ден 2

Вторият ден започва с потегляне от Узана към Шипка, през Шадраваните и Малуша. Маршрутът е изпълнен с история, с удивителни гледки и с богата природа. Ще стигнем до Кралимарковата гора, която ще спечели сърцето ти още от пръв поглед. Щом стигнем до подножието на Шипка, ще спрем за кратка почивка и обсъждане относно остатъка от деня. Минималният преход за участниците през втория ден е 3 – 3.5 часа. Разходката може да се удължи до 7.5 часа за по-екстремните участници.

Нощуваме в района на Шипка.

Ден 3

През последния ден ще минем по пътчета и пътеки в Природен парк „Българка“. Преходът е предимно спускане с ниско ниво на трудност. Ще минаваме предимно по сенчести места на територията на Природен парк „Българка“. Тук ще усетиш, че си в центъра на горска приказка. Ако имаш късмет, ще успееш да зърнеш лисица, язовец, саламандър, елени и други животни.

След 2 часа преход, ще стигнем до Соколския девически манастир „Успение Богородично“. Тук ще имаш възможността да се потопиш в един изцяло различен свят. Ще попаднеш в приказен двор, изпълнен със слънце и цветя, каменна чешма и други благинки. Ще можеш да посетиш прекрасната малка църква в манастира.

Следва да изминем последните 40 минути от експедицията – пътят до Етнографския музей „Етъра“. Това е един от най-впечатляващите открити музеи в България, където ще можеш да научиш повече за бита и обичаите от края на Възраждането.

Третият ден е с минимален преход от 2.5 часа, но може да бъде удължен до 4 часа.

Къде?
Стара планина; Експедицията започва от гр. Габрово.

Кога?
Отворените дати за записване са следните:

 • 17.06 – 19.06.2022
 • 08.07 – 10.07.2022
 • 05.08 – 07.08.2022
 • 26.08 – 28.08.2022
 • 16.09 – 18 .09.2022
 • 21.10 – 23.10.2022
 • 04.11 – 06.11.2022

Пешеходната експедиция може да се проведе и на други дати, според желанията на групата. Необходимо е да направиш заявка за дати, извън горепосочените.

Условия
Задължително е предварително да резервираш своето място в пешеходната експедиция в Стара планина.
– Продължителността на приключението е 3 дни.
– Приключението може да се организира за индивидуални гости и за групи.
– Маршрутите са с ниско ниво на трудност, което ги прави подходящи за малки и големи, за опитни и неопитни.
– Нощувките са в семейни хотели или реновирани хижи. Опциите за настаняване са в двойни, тройни и семейни стаи със собствен санитарен възел.

Ваучерът включва:

 • Две нощувки със закуски
 • Организация и подготовка
 • Прецизно подбран маршрут
 • Транспорт за голям багаж
 • Опитен водач
 • Кулинарна дегустация

Времетраене
Общата продължителност на пешеходната експедиция е 3 дни. Тя може да бъде удължена до 4 или 5-дневна експедиция с предварителна заявка.

Екипировка
В планината е добре да бъдеш подготвен. Желателно е да носиш затворени обувки със стабилна подметка. Препоръчително е носенето на туристически панталон и туристическо яке.

Отмяна
В случаи на тежки метеорологични условия, които биха могли да застрашат групата, експедицията може да бъде отменена за друга дата. В такъв случай, ще се свържем с всеки участник от групата максимално най-рано, за да обсъдим вариантите.

Ограничения
Всеки е добре дошъл да се включи! Лица под 16 годишна възраст трябва да бъдат придружени от родител или да покажат декларация за съгласие.

Купи ваучер за себе си или го подари на друг

Получи ваучера с куриер или по e-mail

Получателя на ваучера избира кога да го използва

Опознай приказната красота на Габровския балкан отблизо и се наслади на всичко, което Стара планина може да предложи от първо лице! Независимо дали имаш опит в планинските преходи или не, тази пешеходна експедиция ще е истинска наслада за тялото, ума и душата ти.

Мнения на клиенти

Все още няма оставени мнения за това приключение

Напиши своето мнение

Рейтинг