Вземи ваучер сега
Избери дата после
Бърза доставка
По еконт или e-mail
1 година валидност
Замяна и удължаване
Удобно плащане
Онлайн или в брой

Предизвикай се с едно планинско преживяване – планинско катерене, подходящо за всеки!

Мечтал ли си някога да усетиш какво е чувството да висиш на скала в планината? Скалното катерене не е за всеки, но пък ако нямаш опит, а искаш да почувстваш тази емоция – Via ferrata e точно за теб!

Преведено като железен път, Via ferrata е едно уникално и незабравимо преживяване, което ще остане спомен в сърцето ти завинаги!

от 130 лв

Виа Ферата представлява скално катерене по метални стълби, парапети, мостове или други съоръжения, които са прецизно организирани по конкретно трасе. По време на изкачването, всеки участник е обезопасен с метални въжета за максимална сигурност.

Приключението в района на Мальовица – Рила планина представлява изкачване на 360м Via ferrata. Всяка програма е различна, тъй като е адаптирана към участниците в групата. Ще напаснем преживяването към твоята физическа и психическа подготовка. Изкачването трае около 2 часа, след които ще се насладим на един красив и живописен преход до Мальови езера. Там ще можем да отдъхнем и почине, да хапнем, пийнем и да се насладим на заобикалящата ни природа.

Ето и двата основни маршрута, които следваме, в зависимост от предпочитанията на групата:

1. Траверс под вр. Малка Мальовица, спускане до Втора тераса, почивка с отдаване на почит към плочите на загиналите алпинисти и планинари и слизане към хижата и ЦПШ.

2. Ако метеорологичните условия позволяват и групата е с добра физическа подготовка, от Мальови езера ще минем през Мальовишката порта, под Северната стена на връх Мальовица, премката, а от там или по източният ръб до върха или ще спуснем към Еленино езеро.

Това приключение е подходящо за всеки, който обича планината, предпочита да прекара времето си на открито и сред чист въздух, няма търпение да се предизвика с нещо ново и вълнуващо и има тръпка към преживявания с висок адреналин.

Включено:

  • Квалифициран планински водач
  • Инструктаж
  • Алпийска екипировка
  • Гарантирана безопасност

Къде?
Местност Мальовица, Рила планина

Кога?

Дати за 2023 г.

15, 16 юли
02, 03 септември
07, 08 октомври
04, 05 ноември

Условия

Необходима е предварителна уговорка и потвърждаване на резервацията поне 3 дни преди датата на събитието.

Всеки участник ще трябва да подпише декларация на място.

Задължително е носенето на предоставената защитна екипировка по време на приключението.

Не е задължително да имаш опит в катеренето.

Желателно е да си добре подготвен физически и да можеш да ходиш поне 3 часа по планински терен.

Препоръчително е да си носиш туристическа раница, туристически обувки,  подходящо облекло за планина (ветро и водоустойчиво яке, шапка), слънчеви очила, слънцезащитен крем, бутилка за вода, храна за през деня, щеки (по желание).

Времетраене
Продължителността на Виа ферата приключението е различно, в зависимост от избрания маршрут.

Екипировка
Ние ще осигурим цялостна защитна екипировка, която да гарантира твоята безопасност по време на приключението. Екипировката включва каска, седалка, комплект за виа-ферата и предпазни ръкавици.

Отмяна
Тъй като Виа ферата преживяването е силно зависимо от метеорологичните условия е възможно да се наложи да отменим приключението при дъжд, буря, мъгла и други неподходящи условия.

Ограничения
Минимална възраст – 12 години.
Не се препоръчва за хора с фобии от височина.

Купи ваучер за себе си или го подари на друг

Получи ваучера с куриер или по e-mail

Получателя на ваучера избира кога да го използва

Готов ли си да се пуснеш смело по железния път? Наслади се на един ден, изпълнен с адреналин, силни емоции и незабравими гледки в Рила планина!

Мнения на клиенти

Все още няма оставени мнения за това приключение

Напиши своето мнение

Рейтинг