Вземи ваучер сега
Избери дата после
Бърза доставка
По еконт или e-mail
1 година валидност
Замяна и удължаване
Удобно плащане
Онлайн или в брой

Незабравим пешеходен преход в Габровския балкан, изпълнен с природни гледки и кулинарни тайни !

Мечтаеш да прекараш един приказен ден на открито в планината? Искаш да се насладиш на природата в добра компания? Ценител си на кулинарията?

То в такъв случай пешеходният преход „Вкусни спирки“ е точният избор за теб!

38 лв

Подари си нещо различно или направи изненада на твой близък, приятел или колега с едно неустоимо предложение – съчетание на балкански красоти, вкусни храни, вълшебни скрити планински местенца и още!

Впусни се в едно страхотно пешеходно преживяване в Габровския балкан – Узана!

Ако имаш приятели, които са ценители на природата, на нестандартните приключения, на кулинарията и на споделените моменти, покани ги да се присъединят към един незабравим ден! По време на пешеходния преход ще се разходим до едни от най-епичните места в Балкана, но ще се потопим и в някои от добре пазените кулинарни тайни на местността.

Вкусните спирки са част от приключението и представляват специални пунктове, на които ще имаш възможността да се подкрепиш с вкусни храни, сезонни плодове и местни кулинарни специалитети.

Местност Узана се намира в Габровския Балкан. Тя е една от най-популярните избори за пешеходни преходи и е известна с богатото си разнообразие. Можем да създадем най-различни маршрути с различна сложност и продължителност. На Старопланинското било се намира и географският център на България – Зеленото сърце на Балкана.

Ще можеш да изпълниш сърцето си с незабравимите спомени от буковите гори, скалните блокове, прекрасната узанска поляна, мириса на билки, треви и диви ягоди! Ще можеш да се върнеш там, където времето сякаш е спряло и да си припомниш какво е чувството на наслада от малките неща. Ще можеш да зърнеш Старопланинския масив Триглав, редица върхове, равнини и красиви гледки.

Ако си запален по предизвикателствата, можеш да изкачиш и връх Исполин, който се намира на 1523м надморска височина. Преходът до върха не е труден, а гледките са впечатляващи!

Ето и какво е включено в цената:

  • Организация и подготовка
  • Специално подбран маршрут
  • Опитен водач
  • „Вкусна спирка“

Кога?
Пешеходният преход „Вкусни спирки“ се провежда между Април и Октомври, всеки петък и неделя. Ако искаш да се включиш в преход през останалите дни от седмицата можеш да направиш предварителна заявка.

Къде?
Узана, Габровски Балкан

Условия
За участие в пешеходният преход край Узана е задължително да направиш предварителна резервация. Можеш да се възползваш от посочените дни, но можеш и да направиш заявка за различни от обявените, както и за периода между Ноември и Март.

Можеш да направиш заявка и за удължаване на разходката до целодневен тур.

Официално не е организиран транспорт. Въпреки това, можем да съдействаме за транспортирането на участниците до началната или крайната точка.

Ограничения
Всеки е добре дошъл!

Времетраене
Пешеходният преход продължава между 3 часа и половина и 4 часа.

Екипировка
Не е задължително носенето на екипировка. Въпреки това, съветваме всеки участник да дойде добре подготвен за планинските условия. Желателно е носенето на затворени обувки със стабилна подметка. Препоръчително е и носенето на туристически панталон с дълъг крачол или клин.

Отмяна
Преходите в планината зависят силно от метеорологичните условия. Именно затова е възможно да отменим разходката. При обилни мъгли, бури и други неподходящи условия, преходите в планината се превръщат в изпитание, особено за по-неопитни участници. При прогнози за такива условия ще се свържем с теб.

Купи ваучер за себе си или го подари на друг

Получи ваучера с куриер или по e-mail

Получателя на ваучера избира кога да го използва

Потопи се в магията на Балкана и забрави ежедневните тревоги и притеснения. Отвори сетивата си за чистотата на природата, запознай се с кулинарните тайни на местността Узана и създай спомени, които ще останат с теб за цял живот!

Tour Reviews

There are no reviews yet.

Leave a Review

Rating