избери опаковка, пожелание и доставка

направи бърза поръчка със заявка за резервация

Вече имаш ваучер?

Ако имаш ваучер за ТОВА преживяване можеш да заявиш своята резервация. Ако имаш ваучер за ДРУГО преживяване, можеш да го смениш за това преживяване. След заявката ще получиш данните за връзка с изпълнителя.

за това приключение.

Рафтинг в Босна и Херцеговина - ваучери, цени и дати

Рафтинг, сафари и туризъм на върха на каньона на река Тара - изживей пълноценно най-големия каньон в Европа!
Всички рафтинг програми са с включени нощувки и пълен пансион - избери пакет за 3 или 4 дни, с включен транспорт или без.
Преживей 25 километра истинско рафтинг приключение в Босна и Херцеговина!

Избери дата и програма, купи ваучер онлайн и се включи в едно истинско рафтинг приключение по река Тара, Босна и Херцеговина!

Избери пакет за 2 нощувки (3 дни) или 3 нощувки (4 дни), с включен транспорт или без.  Всички рафтинг пакети са с включен пълен пансион.

Пакетът с 3 нощувки (4 дни) включва рафтинг в най-атрактивните части на река Тара и фото сафари до най-красивите гледки от каньона – уникална възможност да разгледаш целия каньон, който води класациите за най-голям и красив в Европа!

Важно – резервирайте преди лятото. През лятото резервациите са „на късмет“. Можеш да провериш за интересуващите те дати преди да купиш ваучер.

Всички рафтинг пакети включват:

 • Пълна екипировка
 • Застраховка
 • Закуски, обяд и вечери. Без напитки.
 • Бунгала за по 2, 3 и 4 човека
 • Транспорт по трасето
 • Туристическа такса и Такса за Национален парк
 • Интернет

Общи условия:

 • По 8 човека в лодка
 • Посочената цена е в български лева за 1 човек
 • Не е необходим опит в рафтинга
 • Минимална възраст на участниците в рафтинга – 10 години
 • Ако искате вегетарианско меню – заявете предварително на организатора
 • Носете топли дрехи за вечерта
 • Може да се пътува без паспорт, само с лична карта
 • Не носим отговорност и не възстановяваме суми на туристи, на които по някакви причини им е отказан достъпа до Сърбия, Босна и Херцеговина и Черна Гора, поради забрана за напускане на страната, невалидни или липсващи документи или други независещи от нас причини.

Допълнителните условия са описани във всяка програма.

При група над 6 човека ще се организират дати специално за вас.

Носете си Бански, хавлии и добро настроение!

Рафтинг програми река Тара

Приключение 2 нощувки (3 дни) без включен транспортРафтинг Тара

 • Камп: Rafting Centаr Drina-Tara
 • Инструктор на английски
 • Собствен транспорт
 • 1 ден рафтинг, 2 нощувки в бунгала, 2 закуски, 2 вечери, 1 обяд

Ако престоят е през петък и събота, не се предлага пакет с две нощувки (3 дни).

Ден 1

Посрещане към 19:00 ч. (не е задължително), в Рафтинг център Дрина-Тара, разположен на брега на реката, на 18 км от град Фоча. Настаняване в бунгала, свободно време и вечеря. Рафтинг центърът има игрища за волейбол и футбол и алея с пейки до реката. Целият комплекс е на брега, с ресторант с тераса над водата. Вечеря до 20:00 ч, купон с огън и музика по желание. За вечеря ще имате възможност да опитате различни специалитети, типични за местността, направени на място от пресни органични съставки от района около каньона на река Тара.

Ден 2 Рафтинг Тара
Закуската започва към 10:00 ч и включва – домашно сушена шунка и топли понички с крема сирене. След закуска е време за рафтинг екипировката – спасителни жилетки, каски, неопренови костюми, неопренови обувки, анораци. Транспорт с джипове до Брестановица (на територията на Черна гора), където е началото на рафтинга. Преди да се започне има обучение относно справянето в различни ситуации по време на рафтинга. Първите няколко часа се минава през най-атрактивната част от река Тара и Каньона. Спира се на водопади, извори, за снимки и плуване. След 25 км адреналин и спиращи дъха гледки се пристига с лодката до рафтинг центъра при ресторанта. Там има душове с топла вода и време за обяд с отново местни специалитети – гореща телешка супа, агне, яре, телешко месо с вкусни зеленчуци, салати, домашно приготвени сладкиши и много други специалитети, които ще останат като изненада. След обяд – свободно време за разходка, почивка или плуване. В 21:00 ч вечеря. След тежкия обяд с месо от планината, за вечеря имаме пъстърва на скара, печени картофи и крема сирене, пай от спанак, пай от сирене и пай от месо, приготвени под метален капак, кисело мляко. В ресторанта можете да опитате местно червено вино от винарната на Требиние, местна ракия от диви круши, и всички други напитки, сокове и бири.

Ден 3
Богата закуска за гостите. Отпътуване за България. При желание, може да посетите дървения град на Костурица, за кратка разходка и снимки.

Приключение 3 нощувки (4 дни) с/без включен транспорт

Рафтинг, сафари и туризъм на върха на каньона – ще можете да разгледате целия каньон Тара. Единственият начин да изживеете пълноценно най-големия каньон в Европа – изцяло ново и уникално предложение!

Разберете защо каньонът на Тара е най-красивият в Европа! Този пакет съчетава рафтинг в най-атрактивните части на река Тара и фото сафари до най-красивите гледки от каньона.

Условия:

 • РафтингРафтинг Център Дрина Тара, инструктори на английски
 • 25 км рафтинг, 3 нощувки, 3 закуски, 2 обяда, 3 вечери
 • В цената е включена разходка с фото сафари, такса за национален парк, туристическа такса, застраховка, пълна екипировка и интернет
 • С включен транспорт от София или със собствен транспорт – според избрания пакет

За пакетите 3 нощувки с транспорт има минимум от 8 участника, а без транспорт няма изискване за минимален брой участници.

Ден 1 – Пристигане

19:00 ч Посрещане в кемпа, настаняване, свободно време.
20:00 ч Вечеря с местни специалитети, купон с жив огън и музика. Има условия за волейбол и футбол и кът с пейки до реката. Целият комплекс е на брега с ресторант с тераса над водата.

Ден 2Рафтинг

10:00 ч Закуска с уникални местни специалитети.
Екипиране с каски, жилети, неопренови констюми и обувки, транспорт до село Брестановица, откъдето ще започне спускането. Преди да се започне има обучение относно справянето в различни ситуации по време на рафтинга. След 25 км рафтинг по река Тара се спира на почивна база с ресторант. Там има бани, топла вода, бира и храна.
Следва свободно време за разходка до Сараево или почивка.
21:00 ч Вечеря с традиционни местни специалитети, свободно време, огън, свеж въздух и купон.

Ден 3Джип сафари

Закуска до 9:30 ч. със специалитети от този регион, които няма да имате възможност да опитате никъде другаде! Домашно прошуто, традиционни сладкиши със сметана и питка под похлупак са само малка част от богатството на местното меню.

Отпътуване с джиповете към каньона Тара, през “Meštrevac”,  “Ljubišnja” и планината “Vranovina”. Самото пътуване е атракция, тъй като ще преминете през невероятни пейзажи и уникални пейзажи. След 20 км шофиране стигате до село “Velenići”  и селцето “Podgrad”, разположено на около 1000 метра надморска височина, където се намира фермата за коне. След още няколко километра към върховете на каньона, достигате село “Dulin Brijeg” и пристигате на острия десен ръб на каньона Тара. По пътя към върха на каньона ще направите почивка при богат извор на питейна вода, наречен “Vrela”. “Vrela” е била дом на около двайсетина мелници, в които жителите на селата от каньона Тара са мелели зърно. Цялата местност ще ви очарова и ще ви остави впечатление, че сте попаднали в центъра на фантастична епична история от древни времена, когато хората са били по-близо до природата.

В село “Dulin Brijeg” оставяте превозните средства и тръгвате към гледки, които ще ви спрат дъха! Местността се намира на около 1500 метра надморска височина, а каньонът рязко се врязва, оформяйки най-дълбоката част в течението на река Тара. По време на тази разходка несъмнено ще заснемете най-красивите снимки! 🙂

По приказна пътека в иглолистна гора стигате до първата точка “Pogledine”, разположена на 1400 метра надморска височина, от която се открива панорамна гледка към всички села в каньона. Прекарвате около 20 минути на “Pogledine”, след което продължаваме да вървим по ръба на каньона до втората точка “Pejovine”, предоставяща спираща дъха гледка към най-голямата част от каньона на Тара! На това място ще усетите и разберете защо каньонът на река Тара, „Сълзата на Европа“, е най-големият в Европа и най-красивият в света! От “Pejovinе” има ясна гледка към целия масив на Дурмитор и най-високия връх в Черна гора – Боботов Кук на 2523 метра надморска височина, Маглич – най-високият връх в Босна и Херцеговина, достигащ 2386 метра надморска височина, както и масива “Bioč”. От другата страна се вижда грандиозния каньон “Sušica” и “Малката Черна гора”, а гледката се простира до Соко град, където реките Тара и Пива се срещат и образуват река Дрина. Соко Град е бил лятната резиденция на сръбския средновековен владетел “Herceg Šćepan Kosač”, който носи титлата „Херцог от Свети Сава“, и целият регион е наречен Херцеговина на негово име. Под Сокол, манастирът “Zagrađe”, дарение на Херцег Шчепан, продължава да процъфтява.

На тези места казват, че се прави най-добрият каймак или сметана в света, както и пушено сирене и много други неща, които също ще имате възможност да опитате по време на пътуването.

Цялата разходка до гледките и след това обратно до превозните средства отнема около 2 часа, а пътеката е много приятна, лека и подходяща за почти всеки. Дори деца на 5-6 години могат лесно да се справят с този маршрут без проблем.

Връщате се с автомобил до Подград, където можете да посетите руините на средновековна църква. След това стигате до Конната база, разположена точно на ръба на каньона. Там, в невероятна обстановка, на тераса с изглед към каньона с вдъхваща страхопочитание гледка, ще обядвате с традиционни специалитети, приготвени на място. Тук по желание (с доплащане на място) можете да изберете конна езда или една от най-големите атракции в каньона, а именно Зип лайн и Via Ferrata, висящи на самия ръб на каньона, над 800 метра над реката! Ще станете свидетели на великолепните гледки и ще почувствате най-големия прилив на адреналин в живота си!

Ден 4

Богата закуска, напускане на бунгалата, отпътуване към България.

 

Важно! Не носим отговорност и не възстановяваме суми на туристи, на които по някакви причини им е отказан достъпа до Сърбия, Босна и Херцеговина и Черна Гора, поради забрана за напускане на страната, невалидни или липсващи документи или други независещи от нас причини.

 


Условия

 • Къде
  • Рафтинг Център Дрина Тара, Босна и Херцеговина.

 • Кога
  • Дати за 2024 г.: 3-6 май; 23-26 май; 13-15 юни; 14-17 юли; 8-10 август; 5-8 септември.

   Местата бързо се изчерпват, при резервацията организаторът ще ти потвърди свободните дати.

   Ако сформираш група над 6 човека, ще бъдат организирани дати специално за вас.

    

 • Включва
  • Професионален инструктор с английски език
  • Пълна екипировка
  • Застраховка
  • Закуски, обяд и вечери. Без напитки.
  • Бунгала за по 2, 3 и 4 човека
  • Транспорт по трасето
  • Туристическа такса и Такса за Национален парк
  • Интернет
 • Не включва
  • Питиета и лични разходи
  • Видеозаснемане
  • Конна езда, Зип лайн и Via Ferrata - с доплащане на място (по желание)
 • Ограничения
  • Минимална възраст – 10 години. Непълнолетни с придружител-родител или декларация за съгласие.
 • Времетраене
  • Пакетите за рафтинг приключението са с продължителност от 3 до 4 дни (2 или 3 нощувки).

 • Екипировка
  • Ще ти бъде предоставена на място, носи само хавлия, чорапи, бански, синтетична тениска/термобельо. Носи топли дрехи за вечерта.

река Тара, Босна и Херцеговина

река Тара, Босна и Херцеговина

Важно!

По 8 човека в лодка. При група над 6 човека ще се организират дати специално за вас.

Минимална възраст на участниците в рафтинга - 10 г., под 18 г. с придружител - родител или декларация за съгласие.

Може да се пътува без паспорт, само с лична карта. Не носим отговорност и не възстановяваме суми на туристи, на които по някакви причини им е отказан достъпа.

избери опаковка, пожелание и доставка

направи бърза поръчка със заявка за резервация

Вече имаш ваучер?

Ако имаш ваучер за ТОВА преживяване можеш да заявиш своята резервация. Ако имаш ваучер за ДРУГО преживяване, можеш да го смениш за това преживяване. След заявката ще получиш данните за връзка с изпълнителя.

за това приключение.

река Тара, Босна и Херцеговина

река Тара, Босна и Херцеговина

Важно!

По 8 човека в лодка. При група над 6 човека ще се организират дати специално за вас.

Минимална възраст на участниците в рафтинга - 10 г., под 18 г. с придружител - родител или декларация за съгласие.

Може да се пътува без паспорт, само с лична карта. Не носим отговорност и не възстановяваме суми на туристи, на които по някакви причини им е отказан достъпа.


Често задавани въпроси

Kак работи Adventures.bg

 • Как работи Adventures.bg?

  С Adventures.bg можеш да подариш приключение на твой близък, или да го резервираш за себе си!

  Купуваш подарък? Натисни “ПОДАРИ ВАУЧЕР”, избери дигитален или в подаръчна опаковка.
  Kупуваш за себе си? Натисни “КУПИ И РЕЗЕРВИРАЙ”, посочи желаната дата и следвай стъпките за да потъврдиш твоята резервация.
  Чудиш се какво да подариш? Споко, притежателят на ваучера може по всяко време да си смени приключението.
  Нямаш време да избираш? Подари универсален ваучер и остави получателя да избира какво, къде и кога да е приключението му.

 • Как ще получа ваучера ?

  Ваучер подаръкДигитален ваучер - ще го получиш по имейл веднага след приключване на поръчката.

  Ваучер в подаръчна опаковка - избери ваучер на плътна хартия поставен в една от нашите опаковки и ще го получиш с куриер на следващия работен ден.

  Имейл честитка - избери дата и ние ще изпратим на получателя празнично оформен имейл. Имейлът съдържа пожелания, дигитален ваучер и интрукции за резервация. Няма да съдържа цена и други подробноти за покупката.

 • Как да използвам ваучера?
  • Ваучерите ни са валидни 12 месеца след покупката.
  • През този период притежателят на ваучера трябва да заяви резервация.
  • Заявката за резервация се прави в страницата МОЯТ ВАУЧЕР или в страницата на продукта.
  • След заявката ще получиш данни за връзка с партньора - следвай инструкциите и потвърди резервацията си.
  • Докато е валиден, всеки ваучер може да бъде подновен с още 12 месеца срещу такса.

  Повече информация ще намериш в нашият клиентски център


Избери най-подходящия за теб вариант

Купи ваучер

1. Избери ваучер

2. Добави опаковка

3. Напиши пожелание

Идеално за подарък или ако искаш да заявиш резервация после.

Купи и резервирай

1. Избери ваучер

2. Заяви резервация

3. Плати лесно онлайн

Ще видиш следващите стъпки за потвърждаване на резервацията.

Плати с ваучер

Имаш ваучер за друго преживяване? Можеш да го замениш за това приключение!
Въведи кода и следвай стъпките, за да заявиш резервация.

Може да се наложи да доплатиш в процеса

Доставяме 24/7
Удобно плащане
12 месеца валидност
Безплатна замяна
voucher-example

Не знаеш дали ще се хареса ?

Купи универсална гифт карта – ти избираш стойността, а получателят избира своето преживяване.

поръчай сега