Вземи ваучер сега
Избери дата после
Бърза доставка
По еконт или e-mail
1 година валидност
Замяна и удължаване
Удобно плащане
Онлайн или в брой

Не можеш да спреш вълните, но можеш да се научиш да сърфираш!

Няма нужда да ходиш до Хавай за да се научиш да караш сърф – направи го в България!

Вземи няколко урока за себе си или подари ваучер на свой близък – и вече сте готови да покорявате големите сърф спотове!

Временно не се предлага

Твоят индивидуален урок по хавайски сърф ще започне на сушата, където след загрявка твоят инструктор ще ти покаже основните техники за гребане, положение върху сърфа, преодоляване на вълните, изправяне и маневриране.

Няма да се задържате на сушата и бързо ще се преместите във водата, където ще се запознаеш на практика с основните похвати във сърфинга. Ще се научиш да гребеш, да се изправяш на сърфа и да завиваш.

Към края на първия ден вече ще можеш уверено да яхваш малки вълни.

В следващите дни твоя инструктор ще подобрява техниката ти и ще те запознава с по-сложни елементи от сърфирането, как да разбираш вълните, теченията и да маневрираш по тях.

За преминаване на първо ниво са необходими 3 часа, което позволява ученика да научи основите в сърфирането и да се чувства спокоен в карането на вълни до 1м. Това се явява начална база за надграждане и минимално необходимо ниво.

Без значение дали ще избереш пробен урок или цял курс – резултатът ще бъде осезаем!

Времетраене От 1 до 3 часа.
Опит Не се изисква. Ще е от полза предимно за начинаещи сърфисти.
Носи си
Крем за слънце, хавлия, бански и желание да се научиш!
Включено
Професионален инструктор Обучение
Екипировка
НЕ включено
Транспорт

Купи ваучер за себе си или го подари на друг

Получи ваучера с куриер или по e-mail

Получателя на ваучера избира кога да го използва

Ако обичаш морето – хавайският сърфинг е за теб. Той е като смес от спорт и океанология – започваш да разбираш от ветрове, течения, вълни, приливи, отливи…

Чрез сърфинга разбираш и усещаш океана по много по-дълбок начин.

В случай, че си се спрял на хавайския сърф, трябва да знаеш, че за него са необходими вълни минимум 1м. Твоят инструктор ще се погрижи да знаеш за предстоящите прогнози.

Независимо дали избереш пробен 1ч. или курс от 3ч., ти със сигурност ще успееш да яхнеш няколко вълни и ще усетиш този невероятен спорт!

Уроците се провеждат всеки ден през юни / юли / август/септември с предварителна уговорка.

За стабилни резултати ти препоръчваме да дойдеш за 1 седмица.

След урока можеш да си наемеш екипировката за да затвърдиш придобитите умения.

Уроците силно зависят от наличието на вълни, така че твоят инструктор ще може да потвърди два дена преди началото дали прогнозата е благоприятна.

Уроците са индивидуални, т.е. ще бъдеш само ти и твоят инструктор.

Често задавани въпроси

Великият изследовател Капитан Джеймс Кук е наблюдавал сърфисти за първи път на остров Таити, след това си записал „Не мога да не отбележа че тези хора получават върховно удоволствие“.

От тогава сърфинг културата започна своето победно шествие. Хавай, Уайкики, Хонолулу, Лонг Бийч, Малибу, Сидней, Бали, Гоа… и така докато през 1964 сърфингът не стана пълноправен олимпийски спорт.

Трябва ли да бъда добър плувец?
Не, но определено ще помогне. Но даже ако не си добър плувец, можеш да бъдеш добър сърфист. Разбира се, ако съвсем не можеш да плуваш ти е противопоказно да влизаш в морето като цяло.  Ако те влече сърфинга, вярваме че можеш да изкараш и няколко урока по плуване, има ги във всеки голям басейн.
Въпреки че ще си закачен за сърфа през цялото време, има ситуации в които съфра ти може да бъде отнесен на брега, и тогава ще трябва да доплуваш сам.

Дали съм прекалено стар да сърфирам?
В повечето случаи – не си! Сърфингът е прекрасен спорт, който поддържа цялото в тонус. Изключително полезен за гръбнака, и не товари коленете.
В някои случаи, ако съвсем си изтървал физиката и липсва сила и кординация, да се научиш да сърфираш ще бъде сериозно предизвикателство, предимно защото за успешно сърфиране ще трябва да се поддържаш във форма.

Да започна с дълга дъска (Longboard) или къса дъска (Shortboard) ?
Longboarding и Shortboarding са два много различни подхода към сърфинга. Лонгбордистите са по-отпуснати, предпочитат да се носят по различни по размер и скорост вълни. Шортбордистите предпочитат по-агресивният подход, което изисква по-добра подготовка и по-бързи и високи вълни.
За начинаещ на практика няма разлика, тъй като базовата техника е една и съща, така че най-вероятно ще карате лонгборд.

Трябва ли ми неопренов костюм?
Зависи изцяло от това, къде искаш да сърфираш. В по-прохладни климатични условия абсолютно задължително ще ти трябва неопренов костюм. Ако ще караш сърф в тропически климат, където температурата на водата е над 21 градуса, костюмът най-вероятно няма да ти потрябва.

Малко съвети за сърфисти:

 • Винаги дръж вълните в полезрението си, за да не те изненадат. Имай уважение към силата на океана.
 • Ако те завърти вълна – събери се на топка, и когато спре да те върти се ориентирай къде е горе и изплувай. Внимавай за следващата вълна.
 • Мъртво вълнениеСпасението от така нареченото „Мъртво вълнение“ е да плуваш успоредно на плажа, докато не излезеш опасната зона, в която виждат белите гребени на вълните.
 • Проучи животните в района, където ще караш сърф – отровните медузи, скатове, акули и други животни не са нещото, което искаш да срещнеш в морето лице в лице.
 • Проучи вълните, вятъра, прилива и отлива на района, където ще караш сърф. Добре е да попиташ местните.
 • Наблюдавай местните преди да се включиш в карането! Всеки спот си има етикет, който трябва да се спазва.
 • Ако си начинаещ сървър – избери места без камъни, скали и корали. Пясъчният плаж е твоят най-добър приятел.
 • Внимавай с екипировката – имаш много по-голям шанс да те удари от собствената ти дъска.
 • Започни с голяма дъска от пяна, подобна на стиропор, или от фибростъкло. Ще яхнеш много по-вече вълни отколкото с къса твърда дъска.
 • Да си купиш дъска втора ръка е ок, да си купиш неопренов костюм не е оферта. Нали не си купуваш бельо втора ръка?
 • Скъсан костюм се зашива с конец за зъби и специално лепило от всеки сърф магазин.
 • Добре прилепнал костюм не пуска вода и държи много по-топло.

Мнения на клиенти

Все още няма оставени мнения за това приключение

Напиши своето мнение

Рейтинг