Вземи ваучер сега
Избери дата после
Бърза доставка
По еконт или e-mail
1 година валидност
Замяна и удължаване
Удобно плащане
Онлайн или в брой

Пейнтболът прави от случайна група хора СПЛОТЕН ОТБОР.

Преживей тръпката от битката в компания на близки приятели или колеги.

Пейнтболът е емоция, споделена с твоите съотборници и ще се помни винаги.

от 240лв.

Пейнтболът е подходяща активност за ергенско парти, тийм билдинг или рожден ден (включително детски).

С този ваучер можеш да организираш пейнтбол състезание само за теб и твоята компания.

Събери приятели, елате на терена, заредете пушките и се пригответе за 2 часа екшън.

Как ще протече пейнтбол приключението?

След като пристигнеш на базата, ще бъдеш екипиран и ще ти бъде проведен устен инструктаж за правилата на поведение по време пейнтбол. Ела по-рано, за да не отнемаш от времето за игра. Носи удобни обувки, ние ще ти предоставим очила, камуфлажни дрехи, протектори за тяло и глава.

Играта започва с обявяване на началото от рефер, който следи и самата игра, и разрешава спорове, а накрая обявява и края й.

Всеки отбор има капитан. Капитаните уведомяват рефера, че отборите са готови, и тогава се обявява началото на играта.

Играч, улучен от пейнтбол топче, вдига маркера над главата си, извиква „Вън“ или „Убит“ и напуска играта. Но ако топчето улучи играч, без да се счупи и да се разсипе боята, това не се смята за попадение.

Играчите нямат право да преместват никакви барикади и не трябва да напускат границите на игралното поле.

Между отделните игри трябва да има почивка за презареждане с муниции.

Какво включва този пейнтбол ваучер?

  • 2 часа на един от 2та терена – на закрито, на открито и в гората.
  • Пълна екипировка за до 8 участника- очила, камуфлажни дрехи, протектори за тяло и глава.
  • Пушка за пейнтбол и 150 топчета за всеки участник – повече от достатъчно.
  • Професионален инструктор да наглежда и напътства сраженията.

Къде?

Пейнтбол на закрито – мястото се намира в София, на бул Никола Петков 67. Представлява огромно хале, направено по международни изисквания. Разнообразни укрития, декори и звукови ефекти правят нашата пейнтбол арена търсена от играчи всички възрасти . Закритото пейнтбол игрище позволява дневни и нощни битки, целогодишно.

Пейнтбол на открито – мястото е до Рестарт Бийч, Люлин. Провеждат се и нощни игри.

Пейнтбол в гората – засега не предлагаме.

Паркинг: Свободен паркинг и на двете локации.
Зрители: на закрития терен може до 3-ма зрители. на открито има поляни и заведения, така че има място за гости и зрители

Кога?

На закрито провеждаме пейнтбол по всяко време.
На открито – когато позволява времето, може при сняг и дъжд, но не и при минус 20 или при буря.

Резервацията се прави 2 дена предварително.
Продължителност на събитието – 2 часа.
Капацитет от 8 до 15 човека. За по-големи групи се свържете с нас за специални условия.
С предварителна заявка може да се уреди по всяко време, дори и вечерта. Няма конкретни часове.

Условия за пейнтбол

Допълнително платени опции: допълнителни топчета.

Резервация – поне 1-2 дена предварително.

Не се допускат бременни и участници в нетрезво състояние.

При провеждане на открито може да се отложи при лошо време. Например, ако вали, ще се изчака да спре и т.н. или предварително по телефона.

Резервираното събитие може да се отложи при поне 24 часа предварително съобщаване.

Деца – над 10г.

Купи ваучер за себе си или го подари на друг

Получи ваучера с куриер или по e-mail

Получателя на ваучера избира кога да го използва

Маркерът (пейнтбол пушката се нарича така) може да изстреля до 15 топчета в секунда, а скоростта на топчетата може да достигне 90 метра в секунда.

Този екстремен спорт набира популярност толкова бързо, че е обявен за третия по популярност сред екстремните спортове за 2006 година.

При официалните игри броят на играчите в един отбор е до 15, но в неофициалните отборът може да се състои от 40, дори до 50 души. Най-масовата игра на пейнтбол е проведена с наистина впечатляващ брой играчи – 4000.

От идеята до реализацията и популярността
PaintballПейнтболът е интересен за любителите на отборни игри в много страни, включително и в България. Започнат като игра в американското градче Хеникер през 1981 година, замислен от необичаен екип – търговец на спортни стоки, писател и брокер на ценни книжа, пейнтболът използва една от стоките на търговеца. Всъщност идеята не е нова, тъй като оцветяващи снаряди се използват и по-рано в селското стопанство – за маркиране на добитък и на дървен материал. Още една версия за възникването на играта е свързана с военните – твърди се, че вероятно маркерът за пейнтбол е създаден въз основа на секретно оръжие, използвано в американската армия.

Първото название, с което играта става популярна, е „Превземи знамето“. А през следващата година се появява и първото игрище; основана е първата компания за разпространяване и търговия на продукти за играта.

През 1983 година се появява и първото игрище за пейнтбол извън САЩ – в канадския град Торонто. Публикувано е и първото ръководство за играта.

Популярността на пейнтбола се разпространява и в други страни – в Англия, Австралия, по-късно в Дания, Франция и т.н. До 1995 година пейнтбол игрища се откриват на много места не само в Европа, но и в Южна Америка и в Азия.

Популяризиране на пейнтбола в България
Играта става популярна в България през 1994 година, благодарение на Иван Мартинов, шампион по алпинизъм и скално катерене, който се запознава с нея след покана да участва в турнир по пейнтбол в Англия.

През същата година се създава и първият терен за играта, над Драгалевци, във Витоша. Днес игрища за пейнтбол има на много места в България.

Какво представлява спортът пейнтбол
Целта на играта е да се елиминират противниците. За целта се използва специално оръжие, маркер, от което се изстрелват желатинови топчета, пълни с боя. Оттук и названието – комбинация на „paint” – боя, и „ball” – топче.

Облеклото на участниците в играта е специално. По него се отбелязват попаденията с топчетата с боя.

Теренът за играта може да комбинира естествени и изкуствени елементи, които служат като укрития за играчите. Вариантите на играта включват завладяване на знаме, елиминиране, защита или атакуване на дадена точка или район, или завладяване на обекти по терена.

Качествата, които развива пейнтболът
При играта, стремейки се да избягнат поразяване от противниците и да ги улучат, играчите трябва да проявяват ловкост, тактическо мислене и да действат отборно, като екип.

Екипировката за пейнтбол
ПейнтболЕкипировката включва камуфлажни дрехи, маска, маркер (пушка за пейнтбол), бутилка с въглероден диоксид и контейнер за топчета, наречен хопър. Тя се получава от организаторите на играта на съответното игрище.

Контейнерът за топчета побира от 100 до 200 топчета.

За допълнителна защита играчите могат да си поставят наколенки, налакътници, ръкавици, както и допълнителна защита за главите.

Много важни са удобните спортни обувки и облекло. Специалното облекло, което се осигурява от клубовете, е по идея на облеклото за мотокрос и осигурява свободни движения, а същевременно и добра защита на играча не само при ударите с топчетата, но и при контакт с твърд терен – земя, скали.

Какво представлява боята в топчетата
Пейнтбол приключениеБоята е разтворима във вода и се отмива лесно. Тя не е токсична, така че ако се погълне случайно, не крие риск.

Суровините за получаване на боята за топчетата в пейнтбола са минерални масла, хранителни бои, калций и някои други. Желатинът, който обвива боята, за да се оформи топче, е желатин, използван и във фармацевтичната индустрия за капсули за лекарства и течни витамини.

Тъй като топчетата са биоразградими и както желатинът, така и боята се разтварят във вода, те не замърсяват околната среда.

Някои основни съвети за успешна игра
При избор на укритие трябва да имате предвид, че освен да ви защитава, то не трябва да е прекалено голямо, за да ви дава възможност и да наблюдавате развитието на играта.

Не е препоръчително често да надничате иззад укритието си, защото така давате възможност на противника да ви улучи. Трябва и да отгатвате действията на противника.

Помнете, че маркерът не е подходящ за стрелба отдалече. Но не трябва да се доближавате и прекалено близо до противника.

За да улучите противника, който се движи, не се целете в него, а в мястото пред него или мястото, към което бяга. Топчетата нямат толкова голяма скорост и целейки се пред противника, имате голям шанс да улучите.

Пейнтболът е отборна игра, затова комуникацията между съотборниците е много важна – за обмен на информация, за искане за помощ и т.н. Но когато сте предприели засада, е по-добре да запазите мълчание, за да не ви открие противникът.

Крие ли играта рискове
Защитното облекло и приспособления са достатъчни за осигуряване на безопасност. Статистиката показва, че травмите, получени по време на игри на пейнтбол, са два пъти по-малко, отколкото при боулинг, и почти три пъти по-малко, отколкото при голф игрите.

В сравнение с тениса и футбола пейнтболът е също много по-безопасен – с 0,2 наранявания на 1000 играчи, в сравнение с 1,1 при тениса и 2,4 при футбола.

Tour Reviews

There are no reviews yet.

Leave a Review

Rating