Вземи ваучер сега
Избери дата после
Бърза доставка
По еконт или e-mail
1 година валидност
Замяна и удължаване
Удобно плащане
Онлайн или в брой

Тандемен скок с парашут

3500 метра височина, 45 секунди свободно падане, 3 минути полет с парашут и акробатика по желание, а казано накратко – Скачай!

390лв.

Тандемните скокове с парашут са за всеки, който се чуди какво е да скочиш от самолет с парашут, но няма предваритела подготовка. Скачаш завързан за лицензиран инструктор, който ти помага да изпиташ най-пълно емоциите от скока с парашут от първа ръка и разбира се ти помага да изживееш най-якия ден, евър!

Парашутизма е „мерцедеса“ на въздушните екстремните преживявания, а усещането не може да се сравни с нищо. След скока се чувстваш чудесно и можеш да прекараш напълно пълноценен ден, който е започнал със скок от 3500 метра.

Инструкторите, които осъществяват тандемен скок с парашут са истински професионалисти, като всеки от тях има хиляди скокове зад гърба си.

Кога?
Сезонът започва от Май и продължава до края на Oктомври.

Къде?

Скоковете се провеждат до София (л-ще Сапарева баня).

Каква е скоростта на падане?
Достига се малко на 200 км/ч. при свободното падане.

От каква височина се скача?
3 000м – 3 500м

Колко време отнема един скок?
Около 2 часа. Като това включва престой на летището, подготовка, инструктаж, изкачване на самолета до нужната височина и самия скок. Самото свободно падане е в порядъка на 30-40 секунди, а полетът с разтворен парашут продължава около 5-6 минути до успешното приземяване.

Има ли максимално допустими килограми
Максимало допустими килограми са 100кг.

Има ли възрастово ограничение
Скокове не могат да извършват лица под 16 години. За непълнолетните (16-18) може да се извърши скок със съгласието на родител или настойник, който трябва да присъства на място и да подпише декларация. Горна граница – няма, тайа че стига да се чувствате във форма и да нямате здравословни причини, които ви пречат да осъществите това приключение сте добре дошли.

Какво се случва при неблагоприятени метеорологични условия / лошо време
Всички въздушни активности са силно зависими от метеорологичните условия. В случай на невъзможност да се изпълняват скокове на избраната от вас дата ще се свържем с вас най-късно рано в деня на скока, за да ви уведомим и да ви насрочим нова дата. В случай че няма как или не желаете да се насрочи нова дата ще възстановим заплатената сума.

С какви дрехи да скоча?
Ежедневно облекло, според сезона, с което се чувствате комфортно. Ниски обувки които могат да се затягат.

Купи ваучер за себе си или го подари на друг

Получи ваучера с куриер или по e-mail

Получателя на ваучера избира кога да го използва

От Овидий и Леонардо до парашута в раница

Римският поет Овидий споменава за скок с бяло платно – това споменаване е преди около 2000 години. В Средновековието в кралски дворове акробати се спускат с чадър – все още не е изобретен парашутът. И Леонардо да Винчи се замисля за това, как човек може да се спусне безопасно от голяма височина, и прави скица на парашут с пирамидална форма. Но истинското начало на използването на парашути е поставено през 1783 година, когато френският физик Ленорман скача от кулата на една обсерватория с първото такова приспособление, близко до съвременните парашути. При използването им скачащите се затрудняват от силното люлеене на купола. По-късно този проблем е решен.

Настъпва 20 век. Авиацията се развива бързо, а за летците са необходими специални парашути. През 1911 година се появява парашутът в метална раница. Изобретява го руският поручик Котелников. Усъвършенстването му продължава и през 1930 година цяла група летци скача с такива парашути. Така започва и масовото развитие на парашутизма като спорт.

Ограничения за тегло, ръст и възраст

Обикновено ограниченията са следните:

  • за тегло – до 100 килограма
  • за ръст – до 2 метра
  • за възраст – най-малко 14 години

Има ли ограничения в зависимост от здравословното състояние

Първият полет с парашут е екстремно преживяване, затова ако имате сърдечно-съдови заболявания, диабет, страдате от високо кръвно или сте с травми на опорно-двигателния апарат или черепа, трябва да се въздържите от желанието да пробвате този спорт. Най-добре се посъветвайте с лекар.

Важно е в деня на скока да нямате хрема. При хрема може да се стигне до дискомфорти поради рязката смяна на височината.

Видове парашути

Според формата на купола парашутите кръгли и правоъгълни, които са познати и под името „летящи крила“.

При кръглите в горната част на купола има отвор за излизане на въздуха – така се предотвратява люлеенето. Всъщност при спортните парашути формата е сложна, защото в купола има изрязани няколко сектори и се добавят козирки.

Правоъгълните парашути използват подемната сила на насрещния въздушен поток, за да се намали скоростта на падане. Наричат се „летящи крила“, тъй като сечението им е подобно на профила на самолетно крило.

Подходящото облекло

Трябва да сте облечени спортно, с напълно закрити ръце и крака. Задължително е да сте с ръкавици. Обувките трябва да са с дебела подметка, за предпочитане с горна част защитаваща глезените.

Дамите трябва да свалят всички украшения. Освен че могат да ги изгубят по време на полета, украшенията могат да причинят и травми.

За предпочитане е да не сте с много светли дрехи, в зависимост от мястото на приземяване те лесно могат да се изцапат.

Малко информация за самия скок

Вие скачте заедно с инструктор – такъв скок се нарича тандемен, – ще скачате от височина 3000-4000 метра. От тази височина свободното падане е между 50 и 60 секунди, скоростта на падане е около 240 километра в час. При скок от 3500 метра полетът продължава около пет минути. Инструкторът ще изпълни всички необходими действия и ще контролира и приземяването.

И важни събития в живота могат да се отбележат чрез скок с парашут

Сватбените церемонии на необичайни места, дори под водата, вече не са рядкост. Вече има и сватбени церемонии със скок на младоженците с парашут пред гостите.

Най-масовият парашутен скок от балон

Годината е 2013, а мястото е Дубай, ОАЕ. От коша на въздушен балон скачат едновременно 40 души. Пилотът на балона споделя, че самото планиране  на полета отнело два седмици.

С парашут може да се скочи дори от връх Еверест

Бейс джъмпинг е скачане от фиксирани обекти, използвайки специален парашут. Височината е средно 100-200 метра. Не се използва резервен парашут.

И така, руснакът Валерий Розов скача от височина 7220 метра, от северния склон на връх Еверест. За този скок той се готви цели две години. Придружават го алпинисти професионалисти, шерпи и снимачен екип. Преди скока те се аклиматизират за период от три седмици.

В деня на скока температурата е минус 18 градуса. Розов се приземява на ледника Ронгбук, който е с надморска височина 5950 метра.

Tour Reviews

5.00 based on 7 reviews
07.05.2023

Уникално преживяване и екипът са много отзивчиви и внимателни. Препоръчвам на всеки, който иска да изпита истински адреналин

15.01.2023

Супер яко

26.09.2022

Специални благодарности на екипа, много внимателни и невероятни професионалисти. Направиха преживяването наистина незабравимо!

11.11.2021

Невероятно изживяване, препоръчвам го силно на всеки. Екипа е супер позитивен и готин, истински професионалисти. Благодаря!

03.11.2021

Приятеля ми е изключително впечатлен от преживяването! Не спира да говори за него. Блгодаря за цялото отношение.

19.03.2019

Едно голямо БЛАГОДАРЯ! Позитивни и добри професионалисти!

19.03.2019

Очаровани сме от преживяното приключение. Екипът е страхотен, подходиха с много внимание и търпение, както с мен, така и с приятелката ми. Ще повторим!

Leave a Review

Rating