Мечти в небето

Панорамен полет с балон  – романтичен подарък за двама или частно парти в небето за четирима.  А с ваучер за най-якия ден, да подариш полет с балон е супер лесно!

от 260лв.

Празнувайте със стил, създавайте незабравими мигове.

Полетът с балон е идеален подарък за рожден ден, годеж, сватба или годишнина.

Осъществяваме полети в цяла България – около София, Пловдив, Шумен, Варна. Летим над Седемте Рилски Езера, Сопот, Шуменското Плато, Искърско дефиле, Велико Търново, Белоградчишките Скали.

Лети се през цялата година!
Интересното е, че при зимните полети всъщност въобще не е студено. Горелката топли, а вятърът не се усеща, понеже ние се движим със вятъра!

Къде ми е шампанското?
По традиция, кацащите с балон се посрещат с шампанско. Традицията е от 18-ти век, когато фермерите излизали да посрещат кацащите балони с шампанско.

Рано пиле рано пее
Сутрин метеорологичните условия са най-подходящи и препоръчваме да се лети точно тогава. Гледките по изгрев са вълшебни.

Нагоре-надолу
При полет с балон можем да управляваме само височината, а хоризонталното местене се диктува изцяло от вятъра.

Французите бяха първи
През 1783 братята Монголфие се издигат над Париж в първия балон, направен от тях. Балонът им бил изработен от хартия и лен. Полетът продължил 8 минути, през които балонът изминал малко над 3 километра.

Начало Ще държите връзка с вашият пилот преди полета
Облекло Обикновени удобни дрехи със защита от вятър. Без токчета.
Включено
Професионален инструктор Обучение
Видеозаснемане Шампанско!
НЕ включено
Транспорт

Купи ваучер лесно он-лайн

Получи ваучера с куриер или по e-mail

Направи своята резервация

Как да резервирам своя полет?

След като закупите ваучер, влезте в страница резервация, въведете номера на ваучера и желаната дата.

 • Полет за 1+ човек (групов) – инструкторът ще ви предложи няколко дати и локации и ще можете да се присъедините към група.
 • Романтични и ВИП полети –  изпълняват се на избраната от вас дата и локация, с оглед времето и графика на инструкторите.
 • Приключенски полети – изпълняват се по поръчка, инструкторът ще ви уведоми за близките дати и локации, на които можете да летите.

Как ще протече приключението?

 1. Инструкторът ще се свърже с вас, за да уточни датата и локацията на вашият полет.
 2. Няколко дена преди полета инструкторът ще потвърди, че условията са подходящи за летене.
 3. Пристигате на мястото за излитане със собствен транспорт.
 4. Вашият инструктор провежда кратък инструктаж, заедно надувате балона.
 5. Полета продължава около 1 час, в зависимост от времето
 6. Преди кацане инструкторът отново провежда инструктаж
 7. Наземният екип ви посреща на мястото на кацане с чаша шампанско!

Единични, романтични и VIP полети се провеждат на следните локации:

 • Край София – Подножието на Рила планина около Сапарева Баня, Банско-Разложката котловина, Ботевградската Котловина
 • Край Варна – Шумен и Мадарските скали, край крепостта Плиска, в долината на река Камчия и в Добруджа
 • Край Пловдив – Розовата Долина край Карлово и Сопот, Сливен
 • Край Бургас – Айтос, Странджа Планина, Сливен

Приключенските полети се провеждат на следните локации:

 • меандрите на река Русенски Лом
 • Източни Родопи/Перперикон*
 • Белоградчишките Скали*
 • Искърското дефиле
 • Велико Търново

Приключенският полет с балон трае 2-3 часа и се провежда на впечатляващи места, с прелитане над планини или езера.

Общи условия

Точното място за излитане и маршрута на полета зависят от вятъра.

До мястото на излитане се придвижвате със собствен транспорт.

Инструкторът провежда инструктаж на място преди полета.

При полет балонът се издига на височина до около 1000 метра.

Носете обикновени ежедневни дрехи, спортни обувки, слънчеви очила, шал.

Често задавани въпроси

Целогодишно ли се лети с балон?

Да, и летните и зимните полети си имат силни страни.
Ниската температура не пречи на летенето по никакъв начин.

Защо трябва да се излита толкова рано?

Полетите обикновено се провеждат рано сутрин. Дневното слънце затопля почвата и атмосферата, като по този начин се създават въздушни потоци. Сутрин и вечер ветровете са най-меки и постоянни.

Кой е най-добрия сезон за летене?

Всеки месец е различен и придава различен вид на ландшафта. Зимните полети над планините са незабравими.

Имам морска болест, мога ли да летя с балон?

Да! Балонът се издига плавно и без никакви резки движения. Полетът протича плавно и релаксиращо. По време на полета балонът се движи заедно с вятъра, и може да имате усещане, че балонът стои на място, а пейзажът се мести.

Опасно ли е летенето с балон?

Абсолютно безопасно. Екипировката е многократно проверена, пилотите са сертифицирани и винаги избираме безопасни метеорологични условия за нашите полети. Ако летенето със самолет е най-безопасния вид пътуване, то летенето с балон е най-безопасния вид летене.

Има ли възрастови ограничения?

По-скоро имаме препоръки за ръст – децата под 7 години могат да не изпитат удоволствие от полета, ако не виждат над борда.

Студено ли е горе?

Колкото по-високо, толкова по-студено. Температурата пада с около 6 градуса на всеки километър височина. Ние летим точно на толкова, така че температурата ще е почти като на земята.

Балонът е вид аеростат. Това е общо название, с което се наричат всички апарати за летене, които са по-леки от въздуха. Тук спадат и дирижаблите. Издигането им се постига чрез разликата на плътността на газа вътре в него и на този в заобикалящата среда.

Газовете, с които се пълнят балоните

Газовете, които са по-леки от въздуха, са хелий, водород, както и горещ въздух. Водородът е много подходящ за издигане, но тъй като е лесно запалим, се предпочитат другите два варианта.

Първият полет с балон и историята преди това

Годината е 1783. Тогава французите братя Монголфие се издигат над Париж в първия балон, направен от тях. Балонът им бил изработен от хартия и лен. Полетът продължил 8 минути, през които балонът изминал малко над 3 километра.

Но опитите за преодоляване на земното притегляне за полети на хора датират от доста по-рано. За годината, когато е изработен първият балон, се смята 1709 – тогава в Лисабон един португалски свещеник показва произведението си пред публика. А около 40 години след полета на братя Монголфие, през 1824 година, в Лондон физикът Майкъл Фарадей показва експерименти с гумен балон, пълен с водород. Идва времето и на латексовите балони, които започват да се използват през 1847 година в Лондон.

Как се управлява балонът

Преди полета се установява каква е скоростта на вятъра, както и посоката му. Така се определя точката на стартиране на полета и примерната точка, в която ще се извърши приземяването.

По време на полета пилотът използва горелката, за да променя височината на полета и да „улавя“ вятър с подходяща скорост, духащ в правилната посока.

За приземяване се избира точката и пилотът започва да намалява височината.на летене. Балонът се уравновесява над земята и се приземява. Ако вятърът се усили, кошът може и да се влачи леко. След като пилотът разреши излизане, е безопасно пътниците да напуснат коша.

При кои балони се използва баласт

Баласт е необходим само за газови балони, които са пълни с хелий или водород. При балоните с баласт, за да се издигне балонът, се изхвърля баластът, който се намира в коша. За спускането трябва да се изпусне газ; това се извършва през клапан, който се намира в горната част на балона.

Полети с балон през зимата

Екстремните преживявания няма да бъдат пълни, ако не добавите към тях полет с балон през зимата. Такива полети се извършват например в Русия. Зимният сезон се оказва изненадващо благоприятен за тях. Слънцето е ниско над земята, а снегът отразява лъчите му, така че атмосферата не е термично активна. Естествено трябва да се облечете и обуете по-солидно. Ще бъдете във въздуха и няма да се движите.

Най-доброто време за полети с балон

В летния сезон сутринта и вечерта са подходящи за такива полети. Човешкият организъм понася по-лесно сутрешни полети. През деня въздухът се нагрява много силно, което е опасно за балона. Към залез слънце температурата започва вече да се понижава, но благоприятни стойности се достигат късно вечер. Затова и вечерните полети с балони са по-кратки.

Полетите с балон като развлечения

Полетите с балон вече са развлечения, които могат да се предлагат и като подарък за рожден ден, годишнина, а по време на полета е много романтично да се направи и предложение за брак.

Най-често при полетите участват няколко души. Това е стандартен полет. Можете да поръчате и ВИП полет, тоест само за двойка, която да се наслади на романтиката в уединение.

При групови полети в коша могат да пътуват и повече от четирима души. А още по-вълнуващо за по-голяма компания е да наеме няколко балона и да летят на разстояние едни от други.

Полети с балон в България

В много курорти предлагат развлечението, на което можете да се насладите, ако още не сте летели с балон.

Летейки с балон, можете да наблюдавате чудесна панорама над известни забележителности в България.

Популярни са полетите над Седемте рилски езера. За площадка за издигане се използва поляната при езерото Бъбрека. Те включват и скачени и групови полети. При скачените полети височината на издигане е над 100 метра; продължителността им е около 10 минути. При демонстрационните полети, които също са част от програмата за полети с балон в местността, продължителността е около час, а приземяването е около Сапарева баня или около Белчин.

Друга привлекателна дестинация за полет с балон е Белоградчик. Гледката на Белоградчишките скали и околностите от въздуха е незабравима.

Шумен и Шуменското плато, Сопот и планинският район край него, Велико Търново, Банско, Сапарева Баня и други дестинации в България са местата, в които можете да се издигнете с балон.

През 2017 година полети с балони бяха предложени и като част от Празника на розата, за да могат жителите на Розовата долина и гости на празника да се насладят на розовите полета, на язовир „Копринка“ и на планинските околности, както и да наблюдават ритуала за бране на рози.

Мнения на клиенти

5.00 based on 3 мнения
29.05.2019

Избрах да подаря това приключение, към момента всичко се случи супер лесно и рамките на един ден. Благодаря!

30.05.2019

My wife and I had the most beautiful experience of our lives! We are sooo doing it again! 🙂 A huge thanks to all, everything was great from start to end!

30.05.2019

Уникално преживяване беше да сме толкова на високо в небето… Усещането е неописуемо!!!

Напиши своето мнение

Рейтинг