Бърза доставка
По еконт или e-mail
Безплатна замяна
И рекламация
Удобно плащане
Онлайн или в брой

Искаш ли да полетиш носен само от вятъра?

Парапланеризмът със сигурност е едно най-запомнящите се преживявания, които можеш да изпиташ. Да се носиш на височина от над 2000м в свободен безмоторен полет със сигурност е ден, който ще запомниш!

от 90лв.

Панорамният полет е с продължителност между 10 и 30 минути в зависимост от избрания пакет и ви предоставя едно невероятно изживяване, красиви гледки от птичи поглед и разбира се най-якия ден!

 

Локации за провеждане:

 • Сопот
 • Бургас
 • Шумен
 • Варна
Начало Около 09:30
Край Около 17:30
Облекло Обикновени удобни дрехи
Включено
Професионален инструктор Обучение
Екипировка
НЕ включено
Транспорт
Видеозаснемане

Купи ваучер лесно он-лайн

Получи ваучера с куриер или по e-mail

Направи своята резервация

Лети се през цялата година, като високият сезон е между Април и Октомври, а полети се провеждат всеки ден! Винаги се съобразяваме с метеорологичните условия, затова след като направите резервация в деня на вашия полет е важно да се чуете с инструктора, който ще ви потвърди дали ще бъдат извършвани полети или ще ви насрочи нова дата.

Локация гр. Сопот (в близост до Карлово):

Сопот е най-желаното място за полети с парапланер. Централният балкан съчетава невероятна природа с идеални условия за полети. До мястото за започване на полета се стига с лифт, след което полета може да продължи между 10 и 30 минути спрямо избрания от вас пакет, а спомена който ще остане във вас, че това е бил най-якия ви ден!

Локация гр. Бургас:

Не се изпълнява до края на сезон 2018

Локация гр. Шумен:

Не се изпълнява до края на сезон 2018

Локация гр. Варна:

Не се изпълнява до края на сезон 2018

Полета се осъществява с инструктор, като той и участника са закрепени един за друг. Каската е задължителна и е включена в екипировката, а да се възползва от този спорт може всеки, който е навършил 18 години или е придружаван от родител настойник, който да му разреши.

След като закупите ваучер от сайта и резервирате дата, ще ви изпратим пълни инструкции и как да стигнете до локацията, в колко часа и какво да очаквате.

Преди всеки скок екипът ще поведе подробен инструктаж за безопасност. След това се попълва и подписва декларация, че сте съгласни с инструктажа и сте психически и физически здрави.

В случай че отговаряте на някое от следните описания, моля уведомете екипа:

 • Сте бременна
 • Високо или ниско кръвно налягане
 • Сърдечни заболявания
 • Епилепсия, особено PSE.
 • Диабет
 • Счупени или пукнати кости / изкълчвания
 • Чувствителна кожа
 • Неврологични заболявания
 • Астма
 • Протези
 • Паника/Пристъпи на тревожност
 • Мускулни травми
 • Козметични импланти
 • Други физически  увреждания

Често задавани въпроси за Парапланинг

Опасен ли е полета?

Не повече от шофирането, инструкторите са с дългогодишен опит и никога не биха поели излишен риск за сметка на сигурността ви. Въпреки това, както всеки спорт и при парапланеризма има определени рискове. Най-честите опасности и инциденти са при начинаещи пилоти, които са попаднали в непозната за тях ситуация и нямат адекватна подготовка.

Как работи парапланера?

Полета (или скока?) с парапланер би бил единствено снишаващ се, ако не се срещаха изключително често места с издигащ се нагоре въздух, така всъщност продължителността на полета се удължава и може да продължи с часове и да достигне хиляди метри височина. 

Какво представлява крилото?

Крилото представлява пълен с въздух, аеродинамичен купол, който е привързан с много на брой малки въжета, които от своя страна са прикачени към коланите държащи пилота. Работи като всяко друго крило на самолет или птица, т.е. въздуха минаващ от горната и долната страна създават подемна сила, която ни позволява да падаме плавно или дори да се издигаме.

Може ли да дойда с приятели?

Разбира се, на локациите от които се лети има няколко на брой заведения, а също така и монитори, които предават полета ви на живо :).

Мога ли да променя резервацията си?

Ако вече сте направили резервация за полет, и искате да я промените – можете да ни се обадите поне 24 часа по-рано, за да я сменим с друга удобна дата. В случай, че ни уведомите след този срок се начислява такса от 20лв за нова резервация.

С какви дрехи да дойда?

 Трябва да си облечен удобно, със спортни дрехи или дори с дънки.

Има ли възрастово ограничение за полета?

Няма ограничения, но всички, които не са навършили 18 години, трябва да бъдат придружени от родител или настойник..

А ще има ли физически дискомфорт от полета?

Напълно не, въпреки че, ако ви става лошо в кола е хубаво да уведомите инструктора да сведе пируетите до минимум.

Ревюта от клиенти

Все още няма оставени ревюта на това приключение

Оставете ревю

Рейтинг