Бърза доставка
По еконт или e-mail
Безплатна замяна
И рекламация
Удобно плащане
Онлайн или в брой

Ваучери за най-добрите рафтинг дестинации в България

Рафтинг – вълнуващо водно приключение, изпълнено с много емоции и спомени.

С нас можеш да закупиш подаръчен ваучер за рафтинг на изгодна цена.

от 50лв.

Рафтинг локации в България

Рафтингът е най-добрия начин да се отдалечите от забързаното ежедневие и да се потопите в бързата река и високите дози адреналин. Освен това рафтинга е групов спорт и ще ви помогне да сплотите екип, заздравите приятелство, да се сприятелите с нови хора или просто да имате още един невероятен спомен, независимо от вашата възраст.

Начало Около 09:00
Край Зависи от трасето
Облекло Ще ви бъде предоставено на място, носете само хавлия, чорапи, бански, синтетична тениска/термобельо.
Включено
Професионален инструктор Обучение
Екипировка
НЕ включено
Транспорт
Видеозаснемане

Купи ваучер лесно он-лайн

Получи ваучера с куриер или по e-mail

Направи своята резервация

Рафтинг в България
В България можете да се спуснете по реки с буйна придошла вода след топенето на снеговете, за да изпитате пълната степен на устремното спускане, както и да пробвате рафтинг в по-спокойни участъци, много подходящи за начинаещи. Можете да се отдадете на спорта по реките Искър, Струма, Арда, Рилска река, Бели Вит, Черни Вит, Места, Велека.

Сезона на рафтинг спорта е от Март до Октомври.

Предлага се на следните локации

Рафтинг по Струма

Събития се провеждат всеки ден, като се изисква група от минимум 4 човека, Събота и Неделя може и самостоятелно, като ще бъдете прикрепени към друга група или новосформиран екип.

Рафтинг базата  в Кресненското дефиле (Ханчетата) на река Струма се намира на около 120км на юг от София, средно около час и половина с кола по главен път Е79. След, като подминете гр. Симитли има два тунела, а след тях само още около 1 километър в ляво до пътя се намира базата на Кресненските ханчета.

Рафтинг по Тара (Босна и Херцеговина)

Три дневни Четири дневни
28 – 30 Юни 03 – 06 Май
05 – 07 Юли 20 – 23 Септември
09 – 11 Юли

* При групи от 5+ човека датите са по избор.

* Организира се и 5 дневно спускане включващо целия каньон от 90+ километра.

Програма:

Рафтинг Тара 3 дни  |   Рафтинг Тара 4 дни  |  Рафтинг Тара 5 дни

Рафтинг по Арда

09-10 Март 2019
16-17 Март 2019
06-07 Април 2019

Програма:

Рафтинг Арда 1 ден  |   Рафтинг Арда 2 дни

Сбореният пункт е на язовир „Бели Извор” – 9 часа сутринта. Спускане от Бели извор  до Дяволския мост, където се прави почивка, а след това от Дяволския мост до меандрите на яз. Кърджали. След това микробус ще ви върне обратно на старта.

!NB Препоръчително е да се нощува в околността или дори на палатки в близост до стартовата точка, за да може всички да се съберат навреме.

Подходящите места за рафтинг
Реките с множество прагове и водопади са подходящи за практикуване на спорта. Такива реки се намират обикновено в планински райони или в местности със силно изразен релеф.
Маршрутите се класифицират по шестобална система, според категорията на трудност. От трета скала нагоре маршрутите се смятат за трудни. Освен предизвикателството за преодоляване на прагове и водопади съществуват трудности като подводни течения и преохлаждане.

Продължителност 3-4 часа в зависимост от локацията, от които около 2 са във водата, а през останалите се извършва подготовка.

Приключението включва пълен инструктаж от професионален и сертифициран инструктор, относно безопасността в лодката и поведение в бързотечащи реки. Ще трябва да се научите как се гребе, как се изпълняват команди, как се плува с жилетка и какво може да се случи във водата. Рафтинга е екипен спорт и е важно всеки да знае задачите и мястото си в лодката. Лодката се управлява през инструктора, който стои най-отпред и дава нужните инструкции, а балансът на рафта се поддържа от синхронното гребане на екипажа.

Рафтинг преживяването задължително включва:

 • Екипировка за реката: гребло, спасителна жилетка, каска, неопрен, непромокаеми торби за сух багаж.
 • Транспорт от точката където приключва спускането до началната точка
 • Застраховка
 • Професионален инструктаж
 • Лицензирани инструктори
 • Незабравимо приключение

Моля, уведомете инструктора си, ако отговаряте на следните описания.

 • Сте бременна
 • Високо или ниско кръвно налягане
 • Сърдечни заболявания
 • Епилепсия, особено PSE.
 • Диабет
 • Счупени или пукнати кости / изкълчвания
 • Чувствителна кожа
 • Неврологични заболявания
 • Астма
 • Протези
 • Паника/Пристъпи на тревожност
 • Мускулни травми
 • Козметични имплантанти
 • Други физически  увреждания

Рафтинг ентусиасти под 18 години  се нуждаят от упълномощен придружител или родител.

Рафтинг за деца
Това уникално развлечение за деца се предлага например по река Струма, но само по горното или по долното трасе. Там секторите са най-безопасни. Бързеите са леки за преодоляване, а в определени участъци децата могат да допълнят рафтинга с плуване и скокове във вода.
Подходящият период за рафтинг за деца по Струма е между май и октомври.

Често задавани въпроси за Рафтинг

Безопасен ли е рафтинга?

Както и повечето спортове на открито, така и рафтинга е станал много по-безопасен през годините. Натрупаният опит и развитието в оборудването, което е става изключително специализирано и качествено, прави рафтинга безопасен за напълно неопитни ентусиасти!.

Трябва ли да умея да плувам?

Странно, но не! Всички участници в рафтинга задължително носят специални висококачествени спасителни жилетки, които плуват вместо тях, когато се наложи.

Кога е най-доброто време за рафтинг?

Сезонът е от Март до Октомври. През пролетта ще усетите по-бърза и пълноводна река, а през лятото по технична и топла, но със сигурност позитивните емоции са гарантирани, по всяко време на годината.

За колко човека е лодката?

Рафта е създаден за от 4 до 7 човека, но ако сте повече ще ви пуснем заедно с две или повече лодки.

Какво е хубаво да си нося?

Както се казва в Пътеводител на галактическия стопаджия, на първо място е хавлиената кърпа. Освен това не е лошо да носите втори чифт чорапи, бански, синтетична тениска/термобельо. Не ви препоръчваме да сте с обикновена памучна тениска, защото съхне бавно и ви държи студено.

Къде е най-подходящо за начинаещи?

Един от най-популярните маршрути в България е този по река Струма. Там може да се насладите на невероятна доза адреналин, дори това да е първото ви спускане. Според желанието на участниците, инструкторите избират по-бърз или по-бавен участък.

Имам медицински проблем, мога ли да практикувам рафтинг?

Важно е да предупредите екипа преди спускането, ако трябва да носите лекарства с вас или друго, нашите инструктури ще ви съдействат.

Има ли включена застраховка?

Всеки участник е застрахован за Злополука при туризъм и спорт до 1 000 лв.

Има ли възрастови ограничения?

Няма никакви възрастови ограничения. Ако все пак трябва да се поставят някакви те биха били от 12- 70 години, като за по-малки от деца се избира спокойно трасе. Съветваме ви все пак да се консултирате с екипа преди да обещаете на детето, че ще влиза с вас в реката, понеже това зависи от нивото на водата в деня на спускането ви, големината на детето и времето.

Какво се прави, ако вали?

При рафтинга дъждът носи усмивки, понеже има повече вода в реката. При спускането ще се намокрите независимо дали вали или не. За хората, които се притесняват от дъжда, сме подготвили непромокаеми якета и дори втори неопрен, но бъдете сигурни, че в дъждовно време се виждат едни от най-красивите гледки.

Алкохол и наркотични вещества?

Абсолютно са забранени всякакви упойващи вещества преди спускане. По време на спускането трябва да сте фокусирани в това, което правим като екип. Това разбира се е, докато сте в реката, след това ви очакват студени бири и вкусни ястия в ресторанта до базата. След спускане ви очакват охладено вино, студени бири и вкусни ястия в ресторанта до базата.

Кога и как да резервирам?

Може да направите своята резервация по всяко време на годината. Съветваме ви да не отлагате за последния момент и най-късно една две седмици преди самото спускане да сте направили резервация, за да можем да ви запазим място. За резервация телефона е 0877 777 288

Ревюта от клиенти

5.00 based on 3 reviews
10.08.2018

Препоръчвам! Смениха ни ваучера без излишни въпроси

27.09.2018

The best service ever 🙂 I recommend.

19.03.2019

Много лесно си поръчахме ваучерите и организирахме рафтинга. Бързо ни ги пратиха. Първият ми рафтинг, скачахме от скали, екшън, гребане, бутане, забавни инструктури, наистина най-якаия ден!

Оставете ревю

Рейтинг